Äntligen går det framåt!

I förmiddags ringde jag vårdgarantikansliet för att höra om de kunde skynda på min remiss. Enligt vårdgarantin ska man från det att remiss skickats från husläkare (eller dylik läkare) till att man ska få komma till en specialist ta max 30 dagar. Min remiss gick in 1 juni och 30 dagar är därmed passerade med några dagar. Hade inga större förhoppningar eftersom jag tidigare blivit meddelad en väntetid på "sannolikt mer än 3 månader" men får redan innan lunch reda på att de ordnat en tid åt mig på Artro den 2 augusti!! Eftersom större delen av läkarkåren där är på semester under juli och därmed inte har några mottagningstider är detta över förväntan!

2 augusti är tisdagen under vecka 31, min sista semestervecka, så får planera om i semestern men det är det lätt värt!! Detta gjorde min dag! :)

-----------------------------------

I går morse var jag hos min naprapat för att försöka få ordning på axeln igen. Har nog kört på lite väl mycket mot bättre vetande på senaste så får ta det relativt lugnt med överkroppsträningen i någon vecka. Bir återbesök på tisdag.

Efter jobbet var det sedan dags för besök hos sjukgymnasten. Han visade lite extra övningar som var bra för min höft och som jag sedan kunde tillämpa på kvällens träning.

Träning på Friskis och ben- och bålträning stod på schemat eftersom min axel och övre rygg skulle vila efter morgonens behandling. Värmde upp med 10 min på CrossTrainern.

Excentrisk benspark: 3 x 10 (ett ben i taget)

Squats med pilatesboll mot väggen: 3 x 15. Testade med hantlar i händerna på de sista två seten. 6 kg per hantel var för tungt (kändes i höften) men gick bra med 4 kg.

Enbens höftlyft på balansplatta: 3 x 15/15

Enbens baksida lår på pilatesboll: 3 x 10/10

Omvänd finne: 3 x 15 (8 kg)

Finnen: 3 x 10

Även höftlyft med ryggen på pilatesboll, excentrisk vadpress (kroppsvikt), diagonaler på pilatesboll, fällkniv på pilatesboll, sidoplankan, plankan, diagonaler på rygg, diverse sit-ups och avslutade med "sälen". Har säkert glömt något i vanlig ordning men så får det vara!

Idag blev det vila. Kände att min axel/rygg behövde en dag till.

-------------------------------

Har i övrigt de två senaste dagarna upptäckt hur bra Berzelii park och Humlegården är att spendera lunchrasten i. Får hoppas på fler fina dagar så man kan äta lunchen utomhus!

  
Berzelii parken till vänster och Humlegården till höger. Fotona tagna av andra än mig.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0