Höft impingement

Har nu anlänt till Kiruna och befinner mig på hotellet. Var någon minut från att missa flyget från Arlanda så är glad att vara här överhuvudtaget just nu! :) Jätteskevt att det är så ljust ute trots att klockan är efter elva och märkte att det inte är allt för bekväm att kör bil när man får motljus!


Foto taget för ca en halvtimme sedan. Tur att det finns mörkläggningsgardiner på rummet!

Innan jag lämnade Stockholm för Kiruna var jag hos en sjukgymnast på Artro Clinic. En av tre sjukgymnaster som jobbar med höfter där och han verkade riktigt kunnig i området. Efter olika tester och frågor kunde han inte annat än att hålla med om den diagnos som ligger till grund för min remiss. Jag har med andra ord sannolikt höft impingement av något slag, cam eller pincer eller en blandning. Bekräftas diagnosen av specialisterna, behöver göra någon specialröntgen med kontrastvätska för att säkerställa det, så är det bara operation som gäller.

Nedan är bilder på höftleden, höftledsgropen tillsammans med lårbenshuvudet, på hur det ska se ut jämfört med hur det kan se ut i mitt fall. För att fixa en cam till exempel så behöver de gå in med artroskopi och fräsa bort det som byggts på utöver det som normalt ska vara där. Tydligen så kan man födas med det här, i alla fall anlagen, men man behöver inte få smärta av det om man inte utsätter höften för tung belastning. Men man kan även gradvis bygga upp det om man tränat hårt under uppväxten och därefter.

Sjukgymnasten trodde att jag kunde få en operationstid till senare delen av hösten, om nu diagnosen är korrekt, med tanke på väntetiderna som råder. Kul...




Dags att sova för att orka med morgondagen. Och måste bara återigen konstatera skevheten i midnattssolen!


Kommentarer
Postat av: lisa sköld

hej på dig! tråkigt att höra med dina höfter.. har själv opererats för cam i mina båda höfter under sommaren så har en hel del erfarenhet inom detta ämnet. så har du några frågor eller nåt annat så är du hjärtligt välkommen att antingen maila mig eller gå in på min blogg och lägga in en kommentar! ta hand om dig :)

2011-09-29 @ 16:29:25
URL: http://liisaskold.devote.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0