Aktiv lördag

I dag tog jag en skön sovmorgon som kändes fruktansvärt välbehövlig! Sedan städade jag och Hannes hela lägenheten och slängde ner lite grejer i förrådet. Inte hållbart att ha massa skidor och stora väskor i vardagsrummet en längre tid... Otroligt vad stor lägenheten känns när man städar undan saker, förrådet i källaren börjar dock bli lite för välfyllt.

Träningen i dag bestod av ett kombipass med först 45 min skivstång och sen 45 min spinning. Fick en jobbig spinningcykel där jag inte kunde spänna fast fötterna ordentligt så störde mig mest på det hela tiden men svettigt blev det som vanligt. Fasar för morgondagens träning, crossis, där det sist var hur många utfall som helst som ingick. Hoppas benen hinner återhämta sig!

Vi hade under dagen förhoppningar om att Per skulle bli frisk men tyvärr hade han till och med blivit sämre så blev ingen utgång i dag. =( Istället blev det att vi lagade god mat, fortsatte äta upp gårdagens inköp som vi även kompletterade med ett halvt kilo lösgodis och såg på film. Såg "The hunting party", riktigt bra tycker jag! Lagom blandning av drama, action och komedi!

Tänkte lägga ut en bild på den goda tacopajen vi gjorde men något är skumt med kamerasladden så blir inte så...

Åter till snacksen!

Äntligen fredag

Skönt att det äntligen är fredag!

Jobbade till 16 idag och cyklade direkt ner på stan efteråt. Tittade lite på glasögon, blivit sugen på att skaffa ett par nya så jag kan växla mellan linser och glasögon. Är ute efter ett par stilrena svarta glasögon med ganska skarpa kanter och tjocka bågar. Hittade inga som jag fastnade för direkt men ska absolut se till att ha inhandlat nya glasögon under våren!

Tog sen en fika på Café Nilsson i Baronen tillsammans med Hannes. Verkligen ett jättetrevligt café och de har världens godaste signatur bakverk. Någon tårtbitsliknande variant med massa grädde och marsipan! =)

I kväll blir det film och massa snacks och pizza. Hittade två nya sorters chips idag. Eller chips och chips, ostbågar med chilismak samt en blaning av skruvar och dylikt. Kan aldrig motså nya smaker så blev kanske lite för mycket snacks köpt idag... 400 g sour cream chips blev det också eftersom vi ville ha något att kunna dippa. Tur att kvällen är lång! =)


Dagens inköp.

Ingen träning idag, vilodag känns alldeles lagom!

Fia med hutt!

Idag blev det en lång dag på jobbet. Tänkte ta bussen hem vid 16 (då är jag hemma runt 17) men satt i ett halvmöte med chefen angående vad som behöver göras med våra siter så fick ta bussen som gick hem vid 17.15. Riktigt drygt att åka buss när man är van att åka bil! Går dubbelt så fort att ta sig hem med bilen. Hoppas Per blir frisk till nästa vecka! Eller redan till lördag för den delen. Hade planerat en "Smirnoff-kväll" imorn tillsammans med Per, hans respektive och Hannes. Skjuter dock på det till lördag så länge och hoppas på att han blir frisk! =) Fått ett nytt fia med hutt spel i glas, det andra är ganska väl använt och spelplanen väldigt knölig, som måste invigas!

Nu blir jag nostaglisk så jag lägger in en bild från den gamla goda tiden när jag bodde i Göteborg och fia med hutt spelades flitigt på förfesterna! =)

'
Jag  på golvet i mitt studentrum på Rotary och Petter som sitter i stolen, han var med i samma förening som mig.

Efter jobbet blev det träning. Sprang till gymmet, tar ca 10 min, och värmde sedan upp lite ytterligare med rodd. Sen blev det styrketräning i ca 80 min och därefter jogging hem. Det sega med att träna så sent, kom hem vid 21.30, är att man inte får så mycket kväll. Har precis ätit klart och klockan är 22.50 liksom... Hannes gjorde jättegod creme fraiche sås med bacon och till det hade vi pasta, tur att man har en pojkvän som kan laga mat! =)

Nu är det läggdags. Upp tidigt imorgon eftersom jag måste ta bussen.... God Natt!

Tredje gången gillt!

Måste börja gå och lägga mig i tid! Sjukt trött i morse som vanligt men är så trist att gå och lägga sig tidigt. Man får inte så mycket ledighet annars efter jobbet. Fick ta bussen hem från jobbet också eftersom Per, som jag samåker med, kände sig dålig under dagen och åkte hem tidigare. Idag tog jag iaf steget från att ha mössa på mig till att ha ett hårband! =)


Nyinhandlat hårband för att få en kontrast till håret. Ser lagom nöjd ut! =)

Efter jobbet blev det rullskidor i 45 min som fick stå för dagens träningen. Tredje gången jag åker och det går bara bättre och bättre! Hade längre stavar idag också, tog mina riktiga längdstavar och bytte trugor, vilket nog var en bidragande anledning. Måste lära mig att använda hela kroppen mer bara men tror det kommer ju säkrare jag blir på skidorna, är fortfarande lite vingligt! Efteråt körde jag lite hemträning i ca 45 min. Har totalt tappat i träningen med min egen kropp som vikt, får lägga till fler armhävningar och sit-ups i veckoträningen.


På språng! Notera lemuren som sitter på köksfläkten =D

Nu ska jag inta dagens godisranson, ICAs mandel och frukt choklad samt en pingvinstång!

Blondering

Nu börjar jag komma i fatt med bloggningen, känns bra!

I går var jag hos frisören och tänkte färga utväxten samt ljusa upp håret under lite. Min frisör tyckte dock att det skulle bli konstigt om man la en halvblond färg under de blekta slingorna så istället för bara utväxten blev det en helblekning av håret. Frisören var väldigt mån om att det inte skulle vara några gula skiftningar i håret så hon lyckades få mig helt kritvit i hårbotten!! Eller egentligen är det väl bara vitblont men eftesom jag var så mörk i hårbotten innan känns det som en jättestor skillnad! Blev ganska häftigt iaf, trivs bättre i kalla hårfärger än mjuka. Dock blev det mössa på jobbet hela dagen idag, inte vant mig vid hårfärgen riktigt än!

  
Nyss hemkommen från frisören.

Efteråt gick jag och tränade. Blev ett 75 min långt skivstångspass. Lika jobbigt och kul som vanligt!

Idag blev det en löprunda på jobbet i ca 30 min, lagom stumma ben men tror jag lyckats träna bort träningsvärken som jag borde fått från igår.

Lägger slutligen ut en bild på syster Anna och Linda från när jag var i Stockholm senast. Vill med det hälsa dig välkommen till min blogg Linda! =)


Anna och Linda på en bänk utanför TeamSportia i Sthlm.

Uppdatering för vecka 4!

Jag började ju faktiskt den här bloggen för att ha koll på min träning så tänkte skriva ner förra veckans träningspass!

Förra måndagen var jag allmänt slut efter att har varit ute och rest så länge så blev en vilodag. Välförtjänt efter helgens skidåkning också! =)

Tisdagen blev det en löprunda på ca 25 min, kändes att det var ett tag sen jag sprang!

I onsdags var jag på thaiboxning för första gången på ett och ett halvt år. Grymt kul! Ska återupta träningen så småningom, dvs börja köra regelbundet, men just nu är det lite mycket av allt så hinner inte!

Var allmänt seg i kroppen på torsdagen så blev återigen en löprunda på ca 30 min. Man får träningsvärk på så många konstiga ställen när man inte kört thai på ett tag!

I fredags blev det vilodag och istället storhandling på MAXI och filmkväll med pizza, chips och godis = välförtjänt!

I lördags var jag först på F&S på informationsmöte om att bli funktionär på friskis. Tänkte bli gyminstruktör. Då får man 9 dagars utbilning och när man väl är färdigutbildad binder man sig till att ha 3 h med instruktioner i veckan. Gratis gymkort samt kläder ingår också, samt viss lön. Ska bara skriva en ansökan och lämna in! Sen var jag på gymmet i ca 90 min. Kändes att jag inte lyft vikter på ett tag men brukar gå ganska snabbt att komma igång bara det blir regelbunden gymning.

I söndags blev det 40 min löpning samt 40 min rullskidåkning. Kan konstatera att jag måste köpa längre stavar till rullskidåkningen, fruktansvärt jobbigt att staka annars! Men det går bättre och bättre! =)

Blev ganska mycket träning förra veckan men det behövdes. Inte kommit igång riktigt med träningen sen jul men nu börjar jag hitta formen igen!

Uppdatering för vecka 3!

Har ju inte varit så aktiv med att skriva här på senaste vilket beror på diverse resor och allmän trötthet! Men nu kommer lite update i alla fall!

Var ju som tidigare nämnt i Sthlm förra helgen. Blev lite shopping och en väldigt dyr kväll på stan. Har aldrig lagt så mycket på krogen någon gång men det var grymt kul!


Martin ("Älgen") och Andreas var de som hängde med längst under kvällen!

Lämnade Sthlm på måndagen för att köra upp ett mätinstrument till ett av av våra projekt i Mora. Hämtade ut hyrbilen i Haninge, blev en XC70 4WD och begav mig sedan till fabriken där instrumenten tillverkas för att hämta upp den. Sedan bar det av genom Sthlm i rusningstrafik men gick ganska snabbt ändå. Hämtade därefter upp min kollega Per på Arlanda och sedan bar det av norrut!

Under tisdagen installerade vi mätinstrumentet med hjälp av en skotare, skogsmaskin. Gick riktigt bra och är mer än nöjd med placeringen! =) Fick köra skoter också för att ta oss till platsen vilket var skoj men inte det lättaste i den väldigt blöta snön! Var ca 5+!


Skotaren som hjälpte oss att ta ut instrumentet i skogen. Instrumenten finns inne i släpvagnen som står bak på skotaren.

Under onsdagen åkte vi vidare till Sveg där vi tittade på två siter. Blev en minst sagt jobbig promenad i snön för att ta oss upp på berget vid första siten. Snö fanns det gott om och en väldigt jobbig skare som knappt höll någonstans och enbart bidrog till många blåmärken på smalbenen.  Fin utsikt var det från toppen i alla fall och blåsigt dessutom så det verkar lovande!


En vy från toppen på ett berg vi tog oss upp på.

Sedan bar det av till en annan site där det redan står ett vindkraftverk, Brickan.



Efter det så åkte vi till Östersund för att övernatta hos syster Emma i väntan på avfärd till Lofsdalen på torsdagen.

Under helgen blev det sedan både längdåkning och utförsåkning med 6 st från mitt företag. Mycket trevlig helg! Avverkade totalt 25 km i längdspåret och en fm + em i backen.

Har hänt en hel del den här veckan också men det tar jag i ett annat inlägg, nu är det ikea-chips och film!





I Stockholm hos storasyster Anna

Har nu tagit mig till Stockholm efter en måttligt tubulent flygresa inför den stundande förmiddagen i Uppsala i morgon! Började Stockholmsvistelsen med att möta upp Anna och äta en fajita-sallad på Max, god men mindre mättande. Har insett att jag kommer vara hemifrån i en och en halv vecka nu och äta ute samtliga dagar så får se till att det inte blir för mycket snabbmat! Lär dessutom bli sådär med träningen under helgen men man rör ju på sig om man shoppar i alla fall! =) Ska sova nu, är en STOR dag imorgon!

God Natt!

En gråmulen dag i Kalmar

I dag har varit en riktigt seg dag men alltid skönt att vara ledig! Tog en lång och lugn frukost och gick sen på en promenad med Hannes. Skulle gått en runda mot ett motionsspår nära Ölandsleden men vi hamnade på Giraffen köpcenter istället och därefter en delikatessaffär i Baronen. Kom på att vi behövde fika! =) Fyndade en stor väska till pjäxorna på Team Sportia i Giraffen och 2 x 9 kokosbollar för 10 kr i Baronen! Hannes har redan ätit 10 st av dem!


Hannes älskdade chokladbollar! =)

Promenaden blev totalt 90 min, skönt att bara strosa runt!


Jag påväg mot en båt jag spanat in som...


...hade en vindsnurra på däck! =)

Var och tränade på Friskis idag också. Blev ett intensiv jympapass som var precis vad jag orkade med i dag. Instruktören för dagen har alltid så mycket ben och det var just benen jag var seg i så får se hur det känns imorn inför den tänkta löpundan. Kände av ena knät och ljumsken lite då och då sen skidåkningen igår, hoppas det inte blir värre! Men blir några dagars vila i helgen då jag ska till storasyster Anna och shoppa i Stockholm!

Nu ska jag dricka te och se på Gossip Girl, precis kommit ut ett nytt avsnitt! =)

Längdskidor för första gången i år!

Var halvdag på jobbet i dag så Per, min jobbkollega, och jag bestämde oss för att ge oss ut en sväng med längdskidorna. Toppenväder ute verkligen!

Första problemet kom när jag insåg att jag inte hade vallat mina nyinköpta skidor. Har köpt tejp för fästvalla som tydligen ska vara lättanvänd men då vallan ska sitta ett tag innan man ger sig ut i spåret valde jag att skippa valla helt. Var dessutom osäker på om min stavlängd var rätt och skulle gärna velat lite till angående om jag skulle lämna tillbaka dem eller inte men men, nu hade jag nästan inget annat val än att använda dem!

Började åka på Stensö, fanns inga direkta spår men i början var det ganska gott om snö. Efterhand blev det dock ganska stenigt så vi beslutade oss efter någon/några kilometer att åka till ett annat spår som en motionär sa att hade mycket finare spår. Först efter att ha sprungit en bit med skidor och stavar under armen för att hålla oss varma tills vi kom till bilen, Pers briljanta idé! =)

Vi begav oss således till Värsnäs där det inte heller fanns några riktiga spår men de var betydligt bättre och gick över en golfbana så risken för sten som repade upp skidorna var i alla fall mindre. Åkte några kilometer och åkte sedan hem.

Kan kort sammanfatta upplevelsen att åka helt vallnikngsfritt med att det inte är något jag vill göra om! Är i övrigt nöjd med mina skidor, pjäxor och stavar som allt är nyinköpt inför stafettvasan! Lite bilder följer på min utrustning. =)


Mina Salomon pjäxor

Salomon Vitane 7 pjäxor.

Fischer SCS Classic skidor och Swix CT5 stavar.

Fischer SCS Classic skidor och Swix CT5 stavar.


Söndag

Massa snö ute när jag vaknade i morse! Hade varit trevligt med bil så jag hade kunnat ta mig till ett skidspår men får hoppas min jobbkollega, som har bil, vill ta en runda i morgon. Tränar inför vasastafetten med företaget så lite träning på snö hade inte varit fel. Har annars införskaffat mig ett par rullskidor men är ju inte riktigt samma sak!    

Så i dag blev det istället ett 60 min spinningpass på friskis. Var riktigt seg i kroppen från i går och kunde inte ge max på grund av träningsvärken i benen men grym träning ändå! En löprunda hade varit bättre men kylan och snön gjorde att det inte föll mig i smaken för dagen...


Nystart!

Nu är det nytt år och jag tänkte börja blogga! Blir nog främst om min träning för att på ett smidigt sätt få det dokumenterat! =)

Idag tränade jag för första gången i år. Blev ett 90 min skivstångspass på Friskis och Svettis. Jag har varit krasslig under större delen av julhelgen och därför inte tränat sen två veckor tillbaka vilket kändes. Inte alls i samma form som vanligt men det var skönt att röra på sig i alla fall!

Just nu snöar det för fullt ute och förhoppningsvis kan jag få testa mina nya längdskidor för första gången någon kommande dag men det återstår att se!

RSS 2.0