Resande fot it is

Åter dålig uppdatering men det är befogat, varit på resande fot sedan i torsdags!

Borde egentligen gå och lägga mig för några timmars välbehövlig sömn så blir bara en snabb träningsuppdatering för att jag inte ska glömma bort hur jag tränat.

I tisdags var jag på medel spinning i 60 min, han som har passet har typ bara 4 låtar per block i techno stil men det passar faktiskt mig ganska bra, längden på låtarna alltså. Tråkig och enformig musik dock.

I onsdags skulle jag egentliget gått till gymmet men bev hemträning istället med hantlar och egen vikt.

Torsdag-Söndag var jag i Stockholm, mycket trevligt! Ingen träning dock men massa promenader och shopping! Köpte tre par jeans och två sommarskor.

I dag blev det skivstång 75 min, dåligt pass med dagens instruktör men nu vet jag det i alla fall så lär inte bli en nästa gång med henne! Sprang till friskis på 7 min och 34 s. Måste börja skriva upp exakt nu så jag kan förbättra mig. Sist gick det på 8.05 till friskis och 7.37 hem. Men för att få riktigt bra tider måste det bil på hemvägen, inte jättesmart att ouppvärmd springa för fullt i 7 min direkt hemifrån!

I morgon bär det av till Dalarna och återkommer nog torsdag kväll om allt går enligt planerna. Ska ta massa kort!

Hörs!

Jag älskar att springa!

Det är verkligen hur härligt som helst att springa! Längtar till Lidingöloppet i höst, kul att ha något att träna till. Blir en utmaning! Ska försöka klämma in tjejmilen också om det hinns med.

I dag var jag på ett skivstångspass i 75 min, lagom tungt. Känner att jag blivit starkare, bra bra. Sprang till och från gymmet. Är ca 1.6 km till Friskis, lagom uppvärmning och nedvarvning. Eller idag sprang jag på ganska fort både dit och hem (30 s fortare hem), tråkigt att springa sakta när det är så pass kort sträcka att springa. Segt att jag inte kommer kunna hålla upp träningen som jag vill de närmsta veckorna men det blir annat kul i alla fall!

På torsdag morgon, 6.25 går flyget..., åker jag och mina kollegor upp till Sthlm för att ha kick-off  med hela o2-koncernen. På kvällen blir det avslutande middag och dagen där på informationsmöte med Vindkompaniet på Strandvägen. Hoppas mötet håller på ett tag för sen måste jag fördriva några timmar själv innan Sara dyker upp vid 15. Har även bokat in tid för gratis konsultation angående tandblekning, samma tandläkare som Blondinbella bleker hos. =) Ej medvetet! Sedan blir det shopping hela helgen, tandläkarbesök måndag morgon och därefter hemresa.

Onsdagen där på bär det av till Dalarna, närmare bestämt Vansbro för att installera en Sodar. Sedan blir det lite site-besök på andra projekt i området och sedan resa tillbaka till Kalmar på fredagen.

Påskveckan åker jag och Hannes till Göteborg på skärtorsdagen för en mini-weekend där och sedan till Hamburgsund för 25-års kalas, ska bli grymt kul!

En del att se fram emot iaf, kanske kan kompensera de dagarna som blir utan träning!

Nu ska vi se på Desperate Housewives, ett nytt avsnitt har precis kommit ut, och äta choklad!


Veckovis uppdatering

Det är precis vad de senaste inläggen varit. Segt men vet inte vart all tid tar vägen! Kommande veckorna blir dessutom mycket resor så lär väl inte bli så mycket bättre på den fronten tyvärr...

Förra lördagen tog jag mig i alla fall upp hyfsat tidigt för att springa men var riktigt segt, blev bara ca 30 min samt 15 min promenad. Min kropp tycker verkligen inte om att träna "tidigt". På kvällen blev det sedan besök av Per och Malin. Gjorde pizza i vår pizzaugn, en mycket "fyndig" julklapp från syskonen förra året, otroligt goda pizzor blir det i den iaf! =) Smirnoff och melodifestival var också inslag under kvällen.

På söndagen blev det en vilodag som fick bestå i en promenad tur och retur till Ikea-området. Tar ca 40 min enkel väg att gå, riktigt skönt väder ute!

Måndagens träningspass bestod av ett 90 min Ki-Box pass. Kul! Sedan var det intervju med gymansvarige på Friskis, Karin. Sammantaget tyckte hon jag skulle passa utmärkt som instruktör men än återstår minst en ytterligare intervju med några andra instruktörer/gymansvariga, hoppas det tycker likandant!

Tisdagen blev det 75 min cirkelfys som Karin ville att jag skulle gå på för att hon skulle se mig träna, hon har dock sett mig på andra pass innan. Gick bra, lite väl lätt pass men det var väl till sin fördel för dagens syfte! =)

I onsdags blev det ingen träning utan ett besök på Café Nilsson samt lite shopping. Dagen började bra med att jag fått ett mail från en kompis från Apollo som skickade erbjudande på diverse resor i vår. Vad sägs om Kreta en vecka för 1800 kr, hotell, transfer + flyg?! =) Hannes och jag har inte bestämt oss än men tror det kan bli en resa kring kristihimmel så vi slipper ta ledigt från jobbet för många dagar.

I torsdags blev det återigen cirkelfys 75 min men med en annan instruktör, betydligt jobbigare pass!

I fredags tänkte jag springa en runda men blev inte av. Köpte mig i alla fall äntligen ett par spinningskor så jag kan börja gå på spinning igen! Så dags nu när jag precis anmält mig till tjejvättern! I övrigt blev det en slapp kväll med pizza och senaste avsnitten av LOST och Greys.

I går var jag på gymmet i ca 90 min, sprang 10 min dit + 10 min rodd som uppvärmning. Kändes riktigt bra, skön träningsvärk i överkroppen i dag! På efttermiddagen blev det en tur till Färjestaden för att se när Lars Kristerz uppträdde i Ölands köpstad, svängigt värre! =D Måste för övrigt vara varmaste dagen på året, riktigt härligt vårväder!


Lars Kristerz på Ölands köpstad.

I dag bestod träningen av ca 46 min löpning, drygt 9 km. En förbättring på 4 min från sist men var lite piggare i benen idag. Dock inte på topp så finns några ytterligare minuter att plocka!

Min sladd till kameran fungerar äntligen igen så passar på och lägger upp lite bilder jag lyckats föra över från vistelsen i Lima vecka 9.


Vår stuga i Lima.


Det snöade mycket i början på veckan innan det började töa.


En solig dag i mitten på veckan.


Strålande skiddag i Kläppen!

Lars Kristerz!

Har verkligen fastnat för låten "Carina" med Lars Kristerz, riktigt svängig! =) Men det finns en anledning bakom också. Medan jag och CH (kollega i Sthlm) väntade på att vi skulle få åka sista sträckan på stafettvasan stannade vi till i Evertsberg för att kolla på en växling och då spelades den låten flitigt. De kommer dessutom därifrån så det var befogat!


Lars Kristerz

På tal om jobbet, den 26:e mars är det kick-off i Sthlm för att fira vår miljöcertifiering. Bokat in oss på Elite Hotel Stockholm Plaza på Stureplan! =) Låter flashigt men det var faktiskt "billigt" jämfört med närliggande hotell just den natten. Ska iaf bli kul att komma till Sthlm igen och passar på att stanna kvar över helgen för shopping med syster Anna och Sara, är välbehövligt med nya vårkläder!

Veckan som gått

Den här veckan har gått otroligt fort, mycket att göra på jobbet!

I tisdags blev det intensivgympa, har nog aldrig varit så segt med gympa tidigare. Var helt slut i kroppen, skumt...

I onsdags blev det ca 90 min på gymmet, kände mig återigen seg i kroppen så tog det mestadels lugnt. Inte kul att träna när man inte kan pressa sig som man vill!

I går blev det vilodag, hann helt enkelt inte träna och var nog lika bra det med tanke på hur det kännts tidigare i veckan. På kvällen gick vi till Söderport, ett jättemysigt ställe. Var JAM-kväll och Per hade tänkt spela tillsammans med hans gamla bandmedlem men de ville inte vara först ut på scen så det blev inget av trots många öl. Trevlig kväll i alla fall även om huvudet värket något i morse...

Idag har det blivit lite hemträning med egen vikt samt hantlar, även en kort löprunda på ca 20 min. Kände mig riktigt pigg i benen i dag så i morgon får det bli minst 9 km iaf!

I morgon kväll blir det däremot äntligen Smirnoff-kväll med Per och hans flickvän Malin!


En 3 l Smirnoff flaska som syster Anna köpte hem efter en resa i Baltikum för några år sedan. Gick åt alldeles för fort... =)

Saknar den gamla goda tiden men nu har det börjat ta sig lite!


Trevlig start på veckan!

Haft en trevlig helg och start på veckan!

Lördagen börjades med ca en och en halv timme på gymmet, tog det lagom lugnt eftersom jag inte gymmat på några veckor. På cykelfärden från gymmet missbedömmer Hannes en sväng och kör rakt in i mig, jag voltar och åker ner med ena knät rakt i asfalten, mitt styre blir skevt och Hannes framhjul ytterst skevt. Av någon anledning blev jag inte förvånad över det inträffade, en vanlig dag med min förvirrade pojkvän! =)

Under kvällen avnöjts martini, vin, smirnoff, cider och ytterligare lite smirnoff. Sedan blev det utgång på Harrys, älskar deras nedre dansgolv, många mycket bra klassiker och givetvis schlager!

Söndagen fördrevs mestadels på soffan i ett halvvaket tillstånd. Sedan blev det Ängö pizzerias otroligt goda Kebabsallad i bröd, lätt godaste kebabsalladen någonsin! Ingen träning...

I dag sprang jag en runda på ca 30 min i Mörbylånga efter jobbet. Var inte kul att springa idag, sjukt segt. Sedan var vi några stycken som var bjudna på¨middag hos en kollega. Blev ris och en jättegod asiatisk kokosmjölk/kyckling blandning. Bullar, choklad och morotstårta till efterrätt.

På vägen hem bestämdes att det blir Söderport på torsdag och schlagermiddag och utgång på lördag, vill ha helg nu!

Så tråkigt utan bilder så lägger upp en bild på lilla Aska och en skev apelsin från senaste besöket i Viken!


Löpning x 2

Måste komma tillbaka till rutinen att blogga dagligen...

Gick som jag nämnde i föregående inlägg ut och sprang i tisdags, blev 7 km på ca 35 min. Kändes otroligt lätt i benen att springa och borde ha ökat tempot tidigare än vad jag trodde men blev en rejäl genomkörare i slutet ändå. Måste börja pressa mig själv mer när jag tränar, ta mig ur komfortzonen! =)

I onsdags blev det vilodag. Eller körde lite styrka hemma men bara i ca 20-25 min...

I går blev det ett intensivgympa pass. Var Ia som hade det så det var ganska slappt men hon har så många bra låtar! Förutom Black Jack med "Inget kan stoppa oss nu" var det även Basshunter med "Booten Anna" och en relativt ny E-typ låt. När de låtarna kommer går det hur lätt som helst att göra övningarna!! Inhandlade också en klocka på Stadium som jag kan ha när jag springer så jag kan börja pressa tider när jag springer.

I dag blev det löpning i ca 50 min, inte helt säker på hur lång sträckan var men ca 9 km skulle jag tro. Var seg i benen efter gårdagens pass så blev bara lätt jogging.


Bild efter tjejvasan.

I går fick jag mail från Friskis att jag ska få komma dit på intervju för att eventuellt bli uttagen till instruktörutbildningen, spännande!

Nu ska jag nog sova, upp tidigt för att gå till gymmet!

Fortsättning...

Borde verkligen göra ett bättre försök med mina rubriker.

25:e Inväntade som sagt mina kollegor. Första lasset kom ca kl 20.30 och bestod av Stockholmsgänget på 3 pers samt 2 st från Östersundskontoret. Stockholmsgänget samt dansken från Östersund hamnade i vår stuga. Totalt bestod alltså de boende i vår stuga av en VD, en dataexpert, en säljare samt en dansk.

Ca kl 23.00 anländer resterande kollegor. 3 pers från Mörbylånga och en från Östersund. De hamnade i våra tremänningars stuga tillsammans med den tidigare anländande Östersundskollegan. De bestod av ytterligare en VD, en projektledare, två "kartexperter" samt en byggledare/skidproffs.

Dansken har i vanlig ordning med sig ett flak med öl vilket intogs tillsammans med mycket goda lantchips. Dock inte hela flaket. =) Otroligt roligt sällskap måste jag säga.

26:e Börjar förmiddagen med att åka upp till Mångsbodarna för att testa spåren. Åker ca 6 km. Mycket tungt före och svårvallat. Fastnade mest bara snö under skidorna. Fick lite tekniktips som gav utdelning.

Hem för lunch. Lagade tillsammans med en VD och skidproffset (går under den benämningen då han kom 2:a i JVM) chiliconcarn och pasta. Vita bönor med limesmak hade av någon anledning inhandlats men den smaken fick man bort med mycket ketchup.

På eftermiddagen tog mig jag, säljaren samt en VD (min chef) ut i skidspåren igen för lite teknikträning. Fortfarande tungt före men gled på lite bättre. Fick många bra tips som gav utdelning dagen där på.

Middagen avnjöts på Bondasgården och bestod av en mycket god chiligryta och massa pasta. Utmärkt uppladdning. Som pricken över i:et blev det supergoda våfflor till efterrätt. Illamåendet till trots, förorsakat av mycket stort intag av mat, fick jag ner våfflan. Var inte hungrig frukosten där på...

Under kvällen skedde vallning av allas skidor utav skidproffset samt några andra entusiaster. Jag spelade Sverige spelet med säljaren istället. Vann men hann bli dumförklarad flera gånger under spelets gång. Bortförklarar det med total mättnad och trötthet.

27:e Dagen D - Stafettvasan. Alla är otroligt tävlingsinriktade i mitt företag så något annat än succé  var inte att vänta.

Dagen började smått komiskt. Under frukosten noterar jag att klockan i vardagsrummet är borta. Det visar sig sedan att dataexperten lagt den i ett köksskåp för att han inte kunde sova pga av att den tickade så högt. Han låg med stäng dörr i stora sovrummet, med badrummet halvt ivägen, hallen i vägen och längst bort i vardagsrummet sett från sovrummet. Och jag tycker jag är ljudkänslig.

Vi var två lag, o2 Vindkompaniet AB 1 och 2. Jag var i lag två. Det var otroligt jämnt under hela stafetten. Inför min växling, körde sista sträckan, var det bara 2 min som skiljde lagen åt. Jag skulle dock köra mot dataexperten som är erkänt duktig och visste på förhand att vi skulle komma efter lag 1. Åkte min 19 km sträcka på 1 h 25 min med en hastighet som var 3 km/h högre än under tjejvasan. Detta beroende på att jag nästan stakade hela sträckan. Med det loppet i ryggen är jag övertygad om att jag kommer kunna åka tjejvasan bra mycket snabbare nästa år. Om det blir så förstås. Lutar åt Halvvasan.

28:e Utförsåkning i Kläppen. Oförskämt fräsch i kroppen men det kändes lite i benen när man stod på i backarna. Mycket trevlig skidåkning med lite folk, toppenväder och fina backar.

29:e Bestod av resa ner till Kalmar. Vilodag. Helt slut när jag kom fram till Kalmar efter att ha gått upp kl 4.15 för att hinna köra ner en företagsbil till Jönköping, den ska stå där inför byggandet av en vindkraftpark i närheten, och hinna med ett tåg som var framme i Kalmar 16.00.

30:e Skivstång 75 min. Lamt pass, lite träningsvärk i baksida lår samt mage dock.

Otroligt träningssugen efter föregående vecka så nu blir det upptrappning av framför allt löpning. 1 h löpning här näst!

Uppdatering igen

Nu har jag inte bloggat på en halvmånad vilket innebär att jag har haft alldeles för fullt upp för att ha ro att sätta mig och skriva något vettigt. Så nu ska vi se om jag kan komma på hur jag tränat de senaste två veckorna...

Söndagen den 15:e kommer jag verkligen inte ihåg vad jag gjorde, förmodligen ingenting med andra ord.

16:e blev det Ki-Box i 90 min, roligt som vanligt men inte alls tillfredsställande. När man tränat thaiboxning innan kan Ki-Box lätt uppfatts som lamt... Hade planer på att gymma minns jag men lördagen den 21:e hägrade tjejvasan och kände att jag ville vara fräsch i kroppen, dvs inte lyfta så mycket vikter den veckan.

17:e bestod träningen av 60 min intensivgympa, träningsformen enligt ovanstående resonemang. Var inte den vanliga instruktören idag utan det blev Ia. Det jag kom ihåg av hennes pass var att det vare ganska lätt för att vara intensivgympa och skum musik. Nu hade hon bytt pass och hade till min glädje bl a Black Jack med Inget kan stoppa oss nu, otroligt med energi jag fick till tillhörande övningar! =)

18:e vilodag. Packning inför 1½ vecka i Lima.

19:e också vilodag. Halv dag på jobbet och sedan flyg till Bromma och tåg till Malung där jag och Hannes hämtades av Mamma.

20:e 7 km längdskidåkning. Inte åkt skidor sedan lofsdalen så behövde åtminstonde känna på skidorna inför tjejvasan. Var en hel del nysnö så gick rätt segt men hade ändå inte tänkt åka fort med tanke på dagen D den 21:e. Fick sällskap av Hannes och även Sara efter viss övertalning.

21:e Tjejvasan 3 mil, tid 2.53 min. Var hyfsat nöjd efteråt, önskade jag hade orkat staka mer. Går bra mycket fortare än diagonalåkning! Trevlig sträcka att åka men fruktansvärt trångt första 15 min, mycket folk i spåren! Sedan fick jag upp farten och låg i yttersta spåret och körde mest om hela loppet, tiden till trots!

22:e Sådan träningsvärk så jag knappt kan gå. Försöka stå med böjda ben gick inte. Intressant upplevelse. När vi spelade kort och jag skulle dela ut var det riktigt tungt i axlarna kan jag tillägga. Tog en liten promenad uppåt Bullberget men den var mest plågsam så vände efter Salabacken.

23:e Fortfarane träningsvärk. Måste fortfarande hjälpa till och lyfta respektive ben när jag ska ta på min byxor respektive lägga ena benet över det andra. Suck. Tog återigen en promenad på ca 1 h, tog mig enda upp till vattnet.

24:e Känner av träningsvärken men är ganska fräsch i kroppen ändå. Försöker åka längdskidor i spåret utanför huset men med flera plusgrader i luften och värmande sol hamnde jag en halvmeter ner i snön och med stavarna i midjehöjd så gav ganska snabbt upp den idén. Blev en promenad till vattnet igen istället, tog ca 1 h.

25:e Sjukt trött i allmänhet. Inväntar mina kollegor som jag ska åka stafettvasan med.

Fortsättning följer...

RSS 2.0