Korea och kryckor, spännande kombo!

Har fortfarande inte riktigt hunnit smälta att operationen är så snart. Jag hade ställt in mig på 3 månaders väntan och höften är inne i en bra period så funderingar om en operation verkligen är nödvändig börjar lägligt nog dyka upp. Kanske klarar jag ändå av att få ordning på höften med fortsatt rehab och uppbyggande styrkeövningar? Å andra sidan har jag dragits med det här en lång period utan någon större förbättring och är verkligen extremt trött på att ha det så här. Men att tankarna går i de banorna nu är nog inte så konstigt då det helt plötsligt är så nära! Operationen innebär ju också viss risk för en del mindre roliga komplikationer men sannolikheten att det ska gå bra är på min sida i alla fall! :) 

Passade på att skicka ett mail till min kommande sjukgymnast på Artro för att fråga om vad jag kan förvänta mig de närmsta veckorna efter operationen. Med förutsättningen att inte några oupptäckta broskskador eller dylikt dyker upp ska det "räcka" med 2-4 veckor på kryckor. I annat fall kan det bli upp till 8 veckor. Att jag frågade redan nu beror på den stundande Korea resan som kommer ske ca 1 månad efter operationen. Segt att behöva ha kryckor då. Några längre promenader ska man inte heller utsätta höften för veckorna efter man haft kryckor så får se hur vi ska planera det här... Att flyta fram operationen är i vilket fall inget alternativ! Att bli bra så snabbt som möjligt går före allt!

Nog om det. Dags för en sammanfattning av träningen senaste dagarna.

Söndag

Fördrev en längre tid på Friskis i söndags...

Excentrisk benspark: 2 x 10/10

Benspark: 2 x 15

Rumänska marklyft: 10-10, 20-30 kg

Baksida lår på boll: 3 x 10

Enbens höftlyft: 3 x 10/10

Höftlyft på pilatesboll: 3 x 20

Vadpress/tåhäv: 3 x 10

Inåtrotation i kabel: 3 x 10/10

Utåtrotation i kabel: 3 x 10/10

Enarms latsdrag: 3 x 10/10

Rodd: 3 x 10

Diagonaler på pilatesboll för ryggen: 3 x 20

Diagonaler på mattan för magen: 3 x 10

Sit-ups på pilatesboll: 3 x 20

Måndag

Hade mina första gyminstruktioner för terminen på Friskis City. Kändes att det var ett tag sen men man kommer snabbt in i det igen! Sedan lite efterföljande träning.

Korta front squats (dvs ej fullt djup): 3 x 10, 40 kg

Front squat: 3 x 5, 40 kg. Aktiverar jag bara sätet ordentligt (vilket jag numer har lärt mig göra hyfsat) gör det verkligen inte ont alls! Mina sätesövningar har gett resultat! :)

Axellyft med gummiband: 3 x 10

Bröstpress med hantlar: 3 x 15 

Tricepspress med hantel: 3 x 10

Fällkniv på pilatesboll: 3 x 20

Tisdag

Syster Anna hade blivit inbjuden på filmkväll till Koreanska ambassaden så hängde på. Var en koreansk version av "The good, the bad, the weird". Lite väl långa scener (ca 10-15 min styck!) med massa skjutande men annars var den helt OK, lagom smårolig. Med andra ord, vilodag.

Onsdag (idag)

Inåtrotation i kabel: 3 x 10/10

Utåtrotation i kabel: 3 x 10/10

Enarms latsdrag: 3 x 10/10

Rodd: 3 x 10

Hängstyrkefrivändning: 5-5-5, 20-30-35 kg. För skojs skull men oj vad jag har att jobba på teknikmässigt... Det som hann bli lite bättre efter coachning av Rickard i vintras är som bortblåst.

Diagonaler på pilatesboll för ryggen: 3 x 20


Operationstid inbokad!

Fick precis en kallelse till operation på Arto, 4 oktober är det som gäller. Fick tid snabbare än vad jag trodde, kanske blev trötta på alla mina mail och samtal. :) Nu är det bara och hoppas att operationen kommer göra mig hel igen!

Fit as f**k

I helgen var det tävlingen Fit as F**k i Danmark. Gick jättebra för samtliga svenskar från Nordic! Ellinor vann och Louise kom trea i damklassen. Lagtävlingen vanns dessutom av Team Reebok med Jenny, Christan och Andreas. Grymt jobbat av alla!

Jag glädjs för dem men det känns minst sagt bittert att inte kunna vara med och tävla längre... Förra året var jag med på Fit as F**k vilket också var min första tävling. Tränade den våren med CrossFit Kalmar och var lite folk därifrån som skulle dit och tyckte jag skulle vara med så jag anmälde mig. Dock i tron om att det var i lag och att det bara skulle vara en "lektävling". Kan minst sagt säga att det var raka motsatsen!

Första WOD:en innehöll massa moment jag inte behärskade på den tiden, bland annat HSPU, pistols, flera muscle-upa på kort tid. I andra WOD:en sen skulle man bland annat snatcha upp en 24 kg kettlebell på höger och vänster arm ett antal gånger per varv. Lyckades för första gången få till en snatch med den vikten på höger arm någon vecka innan tävlingen och på vänster arm satt den inte förrän några minuter innan WOD:en skulle starta. :)

Sen var den tävlingen slut för min del tack vare mitt kassa resultat i WOD 1. Var jättekul att vara med ändå och kunde sedan följa bland annat Annie Thorisdottir, Samantha Briggs och Jennys framfart under resten av dagen. Riktigt bra underhållning!

Enarms snatch med 24 kg kettlebell under WOD 2.


Inför ett delmoment i WOD 1, ett av få moment jag klarade av nämligen 30 obrutna DU. :)

Efter den tävlingen gick det bara framåt. Med större motivation än någonsin började jag klara av den ena övningen efter den andra och att köra Rx på passen var inte längre en omöjlighet. Deltog under hösten i SM med en 4:e plats som resultat och månaderna efteråt flöt träningen på bra och kände att jag blev både starkare och uthålligare. I januari  beslöt jag mig för att ta tag i mina olympiska lyft (tekniken kändes urusel) och tog därför några PT-timmar med Rickard för att försöka få ordning på dem. Med bra teknik var förhoppningen att jag skulle kunna lyfta betydligt tyngre än jag gjorde då och Rickard satte upp målet 50 kg i snatch och 70 kg i clean and jerk senast sista mars. Och det kändes faktiskt inte helt omöjligt när han sa det.

Men så kommer februari månad och min höft börjar krångla. Och sedan dess har det bara gått utför. Har visserligen nått mål som att klara av en strikt muscle-up och bar muscle-up men det är bara kul för stunden. 

I februari tyckte jag det kändes som långt tid att inte kunna träna på som jag ville under några veckor, nu får jag vara glad om jag ens kan köra fullt ut igen överhuvudtaget...

Vart hade jag inte kunnat vara idag om jag hållt mig skadefri?

Bittert men vad kan man göra mer än att försöka hålla motivationen uppe och försöka se till att inte styrkan avtar allt för mycket (uthålligheten är redan borta) tills det är dags att kämpa sig tillbaka till tävlingsnivå igen. För jag MÅSTE helt enkelt blir bra igen, finns inget alternativ!

Rullskidor och cykel - fungerande alternativ?

Igår var jag på TCM (Tyresö cykelmagasin) för att kolla på cykel efter rekommendation från en kollega. Hittade faktiskt en bra racer på rea (hava priset!) som jag köpte. Den får dock stå kvar där tills jag ska dit på en så kallad "bike fit" då cykeln ska ställas in för att passa mig optimalt. Har förhoppningar om att det ska fungera någorlunda för höften att cykla, trots det framåtlutade läget man har på en racer. I annat fall har jag i alla fall en cykel till nästa säsong (planerat att köpa en racer i flera år) då jag SKA vara skadefri!

I fredags blev det 7 km på rullskidor. Kändes faktiskt bra för höften men dagen efter var det lite surt så är kanske inte helt optimalt, men bättre än andra alternativ så ska nog försöka få till något pass i veckan i alla fall.

En kollega fick sitt ena knä förstört vid ett fall med rullskidor så numera använder jag mina fula knäskydd (vitt är inte snyggt till svarta kläder) när jag åker:


Efter fredagens pass på rullskidor.

I torsdags träning på Friskis.

Excentrisk benspark: 3 x 10/10

Front squat med skivstång: 2 x 10. För att känna på. Noterade en intressant skillnad i de fall när jag verkligen spänner sätet i bottenläget och när jag inte gör det (som jag tidigare kört). När jag inte spänner sätet nyper det direkt, men när jag väl aktiverar sätet så känns det betydligt mindre i ljumsken.

Rodd: 3 x 10

Enarms "latsdrag" i kabel: 3 x 10/10

Inåtrotation i kabel: 3 x 10/10

Utåtrotation i kabel: 3 x 10/10

Höftlyft: 3 x 20

Samt lite bål och axelrehabövning på pilatesboll.

Ossa acetabuli/Labrum ossifikation

Fick mitt röntgensvar hemskickat idag och den enda anmärkningen var denna:

Ossa acetabuli/labrum ossifikation: Minimala bilateralt

Borde vara detta som menar på att jag har förkalkningar (pålagringar) på höftleden och som gör att inte allt flyter på som det ska i leden. Detta har ju kommit från någonting och sannolikt är det min snedhet i kombination med upprepade rörelser och tunga vikter som gett upphov till detta. OBS, min egna teori! Så om de nu går in och tar bort det måste jag se till att det inte blir nya förkalkningar, med andra ord ska jag bland annat se till att få en jättebra knäböj efter operationen! :)

Pratade med Artrokliniken idag och de sa att jag hade blivit satt på en väntetid om 3 månader. Segt... Men jag såg i alla fall till att bli uppskriven på återbudslistan (om någon lämnar återbud med kort varsel kan jag få den platsen istället) så är bara och hoppas på att bli inringd!


TMI

Precis hemkommen efter en informationskväll på Friskis om det nya som ska erbjudas i gymmet i höst, nämligen träning med instruktör (TMI). Verkar superroligt!

Man får välja tema helt själv (typ trx, kettlebell, olympiska lyft etc samt) och sedan sätta i hop ett entimmes pass för max 10 deltagare där man sedan är med och tränar under passets gång. Blev för någon vecka sedan tillfrågad om jag kunde tänka mig att hålla i ett sådant kettlebell pass i slutet av september. Visste inte riktigt vad det var men tackade ja ändå och efter kvällen ser jag verkligen fram emot det!

Innan så blev det ett bålpass i gymmet. Hann dock inte med allt men tillräckligt

---------------------

Igår blev det också träning på Friskis. Fokus på ben och lite press. Inledde med 500 m rodd och dynamisk rörlighet.

Excentrisk benspark: 3 x 10/10. Kunde lägga på lite mer vikt än tidigare utan att det kändes i någon höft alls!

Rumänska marklyft: 3 x 10. Även detta kändes bra för höften!

Höftlyft på pilatesboll: 3 x 20

Excentriska tåhäv: 3 x 20/20

Kb bottoms up enarmspress: 5-5-6-6-6, 8-10-12-12-12 kg

Flyes i kabel: 3 x 10

Blev även lite hängstyrkeryck och hängfrivändning med 20 kg skivstång. Kanske 10 av varje bara för skojs skull. :) Idag har vänster höft varit lite sur men inte alls farligt.

------------------------

Möttes för övrigt vid hemkomsten idag av ett tungt paket från Volvo, detta fanns i:Volvos broschyr om deras V60! Surfade runt riktigt länge på volvos hemsida i helgen så jag säkert skulle få den tjocka broschyren när jag väl tryckte på beställnings knappen. Någon har någon gång nämnt att det styrs av hur aktiv man varit på sidan innan, dvs går man bara direkt in på sidan och beställer en broschyr får man bara en tvåsidig broschyr typ. Men surfar man runt ett tag får man den stora! Sen om det är sant är en annan sak. Byggde bland annat en egen V60 som bara landade på 307 000 kr, faktiskt helt överkomligt. Tänk om man inte bodde i Stockholm och hade mer användning av en bil... :)

Vad är det som händer?

Efter allt regnande igår fick jag nog av att sitta inne så när det klarnade upp under kvällen tog jag en cykeltur till Drottningholm. Har jag bara en hög sadel och det inte är allt för krävande cykling kan det fungera bra för höften. Gick jättebra första kilometern men sedan börjar HÖGER höft krångla, låser sig halvt, nyper och gör allmänt ont. Lindrades av att jag vred benet i olika vinklar men gick inte att få bort helt. Hoppas fortfarande på att det är en krånglande höftböjare men lite oroväckande är det.

Totalt blev det i alla fall 1,5 mil cykling och vänster höft kändes jättebra.


Jag med Drottningholms slott i bakgrunden. Fin cykling!

Idag hade jag planerat att åka in till Friskis men kom på att jag skulle testa löpning istället för att se hur det fungerar. Sprang 1,5 km och promenerade några minuter följt av 1,5 km löpning till. Flåset är helt klart borta men kändes ingenting i någon av höfterna vilket jag får vara nöjd med. Kommer bli tufft när jag så småningom ska ta mig tillbaka igen men konditionen är ändå relativt lätt att träna upp.

Körde även lite axlar och armar samt bål efteråt.

Nu är det äntligen dags för kaffe! :)

Fridays

Fredag igår och då åt vi passande nog lunch på Fridays. Bilden nedan lånad från en kollegas blogg (Cecilia, i mitten på bilden nedan). I övrigt jobbar alla 6 personer främst i bilden på O2, jag i randigt längre bak i diskussion med CH om det konstiga vårdsystemet vi har Sverige.


På väg mot Fridays för lunch.
 
Efter lunch begav jag mig till sjukgymnasten på Odenplan. Berättade vad läkaren sagt om höften och han skulle höra med sin kollega på Sophiahemmet (bra att han har kontakt med en sjukgymnast där!) om jag kanske kunde komma till honom ett tag innan. Så att jag kan vara så bra förberedd som möjligt träningsmässigt inför operationen. Efteråt kommer det handla mycket om att rätt muskler ska aktiveras igen så är ju alltid bra att ha kört övningarna innan och veta hur de ska kännas.

Sedan blev det behandling av min axel och tillsägelse om att jag inte fick köra pressövningar samma dag. Så efter jobbet fick det bli ett dragpass på Friskis:

Inåtrotation i kabel: 3 x 10/10

Utåtrotation i kabel: 3 x 10/10

Sittande rodd: 3 x 15

Assisterade pull-ups: 3 x 10. Fokus på den excentriska fasen.

Samtliga övningar med relativt låga vikter pga spänd trapezius på höger sida.

Avslutade även med några kipping pull-ups för att se om de fortfarande sitter i, och visst gick det men det var extremt segt! Blev även 1000 m rodd i lugnt tempo (2:30/500 m) för att se hur det fungerade för höften, länge sedan jag testade, och det kändes faktiskt riktigt bra!

Ska mer eller mindre framöver testa lite övningar jag brukar få lindrigare besvär av. När det var som värst i mars var det riktigtt illa men efter kiropraktorbesöken i maj blev ju faktiskt höften bättre än tidigare, så min lägsta nivå för att höften ska reagera kanske har höjts lite. Och eftersom jag nu vet säkert att jag inte har någon broskskada vågar jag köra på lite i alla fall. Sen kan ju det i värsta fall vara så att jag inte kommer bli bättre än vad det är nu och då är det bra och veta vad jag har framför mig...

Höftledsartroskopi

Igår ringde Valentin och meddelade svaret från röntgen.

Höftleden i sig såg väldigt bra ut sa han, vilket han poängterade flera gånger. Men, jag hade små förkalkningar som skulle kunna ge upphov till smärtan jag känner. Dock hade jag små förkalkningar på båda sidor, vilket jag då tolkade som förkalkningar både på vänster och höger höftled men röntgen gjordes ju bara för vänster sida så kanske menade på två ställen i höftleden. Frågorna dök som vanligt upp efter samtalet avslutades men jag tolkar förkalkningarna som att det är små pålagringar, typ det som räknas som FAI.

Han sa att jag inte var ett solklart operationsfall men att de ibland gick in och opererade personer för detta. I vissa fall kan man ha dessa förkalkningar utan att ha problem av dem men om man väl fått problem är artroskopi enda lösningen om man vill fortsätta ha en aktiv livsstil utan besvär. Han kunde inte säga att det säkert skulle bli bra av en operation och poängterade att man måste vara medveten om komplikationer som kan uppstå då det är väldigt trång att gå in i höftleden och därmed lätt att komma åt nerver etc. Men ville jag ha en operation så kunde jag få det. Finns det bara en chans att det kan bli bra av en artroskopi tar jag givetvis den så jag sa att jag ville ha det och har nu blivit uppsatt på deras väntelista för höftledsartroskopi. Återstår att se hur lång väntetid det blir...

Beskedet var på gott och ont. Det positiva var att jag inte hade någon påbörjade artros eller dylikt (då finns det inte mycket man kan göra...) och det negativa att de inte direkt hittade något fel så de kunde säga att med en operation så blir det bra.

Så nu är det bara att gilla läget och invänta artroskopi.

Uppstaplad träning

Har ännu inte fått reda på svaret från röntgen, hoppas jag får det imorgon så jag slipper gå i ovisshet under helgen!

Sammanfattning av senaste dagarnas träning. Varning för tråkig läsning!

Söndag

Helkroppsträning eftersom måndagens planerade sjukgymnastbesök för axeln och höftröntgen (i och med punktionen) hindrade någon träning den dagen.

Excentrisk benspark: 3 x 10
Baksida lår på boll: 3 x 15

Enbens höftlyft: 3 x 15

Höftlyft på pilatesboll: 3 x 20

Vadpress/tåhäv: 3 x 20

Hängande ryggresning: 2 x 15 (lite skum i ländryggen)

Utåtrotation i kabel: 3 x 15
Enarms kb-pressar: 8-5-5-5-5, 8-12-12-12-12 kg

Flyes i kabel: 3 x 10

Assisterade chins, excentriska: 3 x 10

Fällkniv på boll: 3 x 20

Samt diverse armar och mage.

Måndag

Sjukgymnastbesök för höger axel, för spänd i omkringliggande muskler för att han skulle kunna "slita och dra" i axeln. Liten korrigering i bröstryggen. Och så röntgen av vänster höft på Sophiahemmet.

Tisdag

Inåtrotation i kabel: 3 x 10
Utåtrotation i kabel: 3 x 10
Kb-pressar: 8-5-5-5-5: 10-12-12-12-12 kg

Flyes bröst (i maskin): 3 x 10

Rodd: 3 x 15

Ryggdrag (typ lats): 3 x 15

Sit-ups på boll: 4 x 20

Nöjd med att jag hittade lite övningar som fungerade bra att köra för bröst och rygg!

Onsdag

Vila

Torsdag

Excentrisk benspark: 3 x 10/10

Baksida lår på boll: 3 x 15

Enbens höftlyft: 3 x 10/10

Vadpress/tåhäv: 3 x 15

Och diverse bål. Väldigt stel i höger höftböjare och utsida lår samt ländrygg.


Röntgen II

I går var jag på Aleris röntgen vid Sophiahemmet för att ta nya röntgenbilder.

Började med att ta vanliga röntgenbilder när jag låg raklång på rygg samt med vänster ben utåtroterat och vinklat i 90 grader.

Sedan var det dags för själva punktionen. Fick en blandning av bedövning och kontrastvätska insprutat i höftleden. Bedövningen för att jag skulle kunna göra smärttester efter någon timme och se om det var i själva leden smärtan satt och kontrast för den efterföljande magnetröntgen. Insprutningen gjordes med genomlysning så att läkaren säkert kunde se att det kom in i leden. Såg ut som en röntgenbild men på en monitor. Fick kolla på det under tiden, intressant! Och avslutningsvis blev det en 15 min MR.

Efteråt blev jag lite småhalt pga bedövningen och när den släppte var jag fortfarande småhalt då smärtan i höftleden från punktionen kom fram. Har känt av det under dagen också men har börjat kännas bättre nu under kvällen.

Efter den avslutande magnetröntgen testade jag höften i lite olika lägen som brukar göra ont. Kändes fortfarande men inte alls lika mycket som annars, så något i höftleden verkar det vara som framkallar smärtan i alla fall. 

Nu är det bara att invänta ett telefonsamtal från Valentin för att få reda på resultatet av röntgen, nervöst!

Undermålig träningsvecka

Dags för uppdatering igen!

I måndags blev det tv-inköp för att utnyttja sista dagen med bil så spenderade kvällen vid Barkaby köpcenter istället för på gymmet.

I tisdags var det träning på Friskis, benfokus och även lite lätta överkroppsövningar för att känna på axeln.

Träning på Friskis igen i onsdags, lätta press- och dragövningar samt bålträning.

Vila torsdag, fredag och lördag pga tandläkarbesök (har kvar min tandläkare i Uppsala sedan jag bodde där så blir lite tidskrävande...) och helgbesök.

Under lördagen blev det dock massa promenderande i stan. Började i gamla stan och vandrade sedan utåt Djurgården. I vanlig ordning segt för höften att gå längre sträckor... 


Foto från stadspromenaden i lördags, mot Strandvägen där vi (O2) har kontor nu. I september/oktober blir det dock kontorsflytt till mycket rymligare lokaler i gamla stan!

I morgon (måndag) är det äntligen första sjukgymnastbesöket för axeln, intressant och se vad han ställer för diagnos. Sedan röntgen på eftermiddagen, bara och hoppas att jag inte får någon allergisk reaktion mot kontastvätskan!

Nu in till stan för träning!

Sista semesterveckan

Idag fick jag min kallelse till röntgen. Måndag den 15/8 får jag spendera eftermiddagen på Sophiahemmet för två röntgenundersökningar: MR arthrografi samt punktion av led i gml. Det sistnämnda säger mig dock inte så mycket, någon som är bra på läkartermer?

Senaste dagarna har jag fått skumma känningar i höger höft, på liknande sätt som det kändes på vänster sida innan själva nypkänslan kom. Hade lite sådana känningar på höger sida när det var som värst i våras också men det gick över efter ett tag. Hoppas det gör det igen och att det bara är allmän stelhet...

----------------------------------------

Och så blir det en kort sammanfattning av förra veckan.

Sista semesterveckan spenderades med en hyrbil på västkusten. Hade bokat en V60 men blev uppgraderad, i mitt tycke nedgraderad, till en V70. Den hade dock den roliga och otroligt bränslesnåla D3 motorn så missnöjet försvann ganska snabbt!

Fördrev tisdag förmiddag på Drottningholm (lite väl mycket promenerande för min höft dock), sedan läkarbesök följt av färd mot västkusten.
Vid Drottningholms slott.

Under onsdagen var planen träning men på grund av det fina vädret blev det brygghäng följt av grillning och kanotpaddling med fiske istället!


Bryggan till torpet.

Under torsdagen blev det ett träningspass på Friskis i Varberg. De hade massa Eleiko utrustning och däribland 15 kg skivstänger. Vilken skillnad i grepp med de stängerna!

Träningen bestod av lite blandat. Benspark, baksida lår på boll, lätta kb-pressar, lätt bröstpress i kabelmaskin och bålträning.

Dagen avslutades med ett besök på Gekås (får passa på när man har en stor bil att fylla :) och sedan middag med äkta lokala råvaror; Highland cattle hamburgare från Österöö gård (1 km bort), potatis, lök, morötter och gurka från landet.

fredagen blev det återigen ett besök på Friskis Varberg. Lite blandat; bål, armar och dragövningar.

Ingen träning under helgen men en hel del promenerande längs Avenyn och på Liseberg under lördagen. Bilkörning och total trötthet på söndagen!


Passerade vindkraftverken vid Brahehus på vägen hem (och ner).

Remiss till röntgen - igen

Förra veckan hade jag inte tillgång till dator i större utrstäckning och även om jag hade haft det hade jag nog inte hunnit eller orkat skrivit något! Intensiv vecka.

Till att börja med resultat från besöket hos dr Anders Valentin den 2 augusti:

Kort sammanfattning från min sida, stod bra beskrivet på remissen sedan tidigare, kort undersökning av höften vid olika vinklar (börjar kunna det här nu...) och ett konstaterande att fler röntgenbilder behövs eftersom inget jag testat på gett resultat hittills.

Fick två remisser. En remiss för magnetröntgen med kontrastvätska och en remiss för vanlig röntgen i massa olika vinklar. Så nu inväntar jag kallelse till röntgen. Ska ringa dem i morgon och höra när jag kan förvänta mig att det blir av. Normalt ska de ha max 1 veckas väntetid i alla fall men i och med att det varit semestertider vet man aldrig. Några dagar efter att röntgen är avklarad kommer Valentin, efter att ha tittat på resultatet, ringa och meddela vad nästa steg är.

Blogg.se går segt så det får räcka idag!

Tillbaka i Sverige!

Nu är jag tillbaka på svensk mark igen! Landade i eftermiddags efter en intressant inflygning till Arlanda.

Har läst i lokaltidningen för västerort att folk här ute klagar på att det blivit ännu mer störande buller här (utöver flygtrafiken vid Bromma flygplats) sedan flertalet flygplan börjat med grön inflygning till Arlanda. Och idag fick jag lite mer förståelse på hur de kan störas. Kändes som om man hade samma inflygningshöjd över Stockholm på väg till Arlanda som man brukar ha när man flyger in till Bromma flygplats - dvs ganska lågt ovanför marken! Undrar vilka säkerhetsmarginaler man har vid dessa inflygningar men vad gör man inte för miljön! :)

Dagarna i Frankrike var i alla fall riktigt bra. Känner mig lite mer utvilad än innan vi åkte och en veckas semester till gör förhoppningsvis att jag är alldeles lagom utvilad till nästa måndag när det är dags för jobb igen!


Typiskt tråkig turistbild överst och foto på den del av Nice riviera längst ner.

Har haft aktiv vila de senaste två veckorna på grund av diverse åkommor som vaknat till liv samtidigt men idag tog jag upp träningen lite smått igen. Först en timmes promenad och därefter lätt hemträning för ben och bål med pilatesboll. Testade köra axlar med gummiband men höger axeln/halsen/skuldran känns fortfarande inte bra. Vid nästa sjukgymnastbesök ska jag definitivt höra om sjukgymnasten kan påbörja behandling för axeln också för så här kan jag inte ha det!

Imorgon är det läkarbesök på Artro som gäller, hoppas på ett bra bemötande och snabba vidare åtgärder! :)


RSS 2.0