Helikopteräventyr

Tillbaka i Stockholm efter ytterligare en spännande dag i fält! Idag stod flytt och installation av ytterligare en Sodar på schemat, den här gången med helikopter. Siten är till stor del belägen på ett kalfjäll och flytt med helikopter är i prinicip enda alternativet. Inte mig emot, helikopterflygningarna är en av de saker jag tycker bäst om med mitt jobb! :)

Var flitig med kameran så här kommer dagen i bilder!

 
Helikoptern på basen innan vi skulle flyga ut till siten.

Träffade för övrigt på Anders Eldebrink på helikopterbasen, han skulle flygas ut tillsammans med sin bror till något fiskeställe (tydligen 28 året i rad de skulle dit). Eldebrink är för de som inte vet en gammal hockeyspelare och tränare som har en hel del meriter från sin aktiva tid.


På väg mot siten!


Vi närmar oss.


Vi har landat där Sodarn står placerad sedan tidgare och börjar förbereda för att kunna lyfta vagnen till nya platsen.


Dörren på min sida fick plockas bort inför den kommande precisionsflygningen. Blåsigt värre!


Sällskapet för dagen i samlad trupp. Piloten (han längst till vänster) visade sig för övrigt komma i från Söderköping, en ort några mil i från där jag är uppvuxen, och vi hade gemensamma bekanta. Världen är liten!


Lyftet från gamla platsen gick bra och sedan var det "bara" att få den på plats och installera den. Gick utan problem!

Efter vi var klara på siten flög vi in en sväng över Kiruna för att kollegan skulle få fota de befintliga turbinerna som finns installerade vid koppargruvan Viscaria från luften.


På väg dit flög vi förbi hotellet jag bodde på. Den skuggbelagda huslängan till vänster i bilden.


Viscaria turbinerna med snötäckta berg långt bort i bakgrunden. Jag fick nöja mig med att fota genm rutan, därav reflektionerna.


Två av turbinerna med gruvan i bakgrunden. Här fick jag i alla fall fota med dörren öppen några sekunder!


Norrland i ett nötskal. :)

Sammanfattningsvis en skön dag på jobbet. Tyvärr hanns ingen träning med idag heller men blev en hel del släpande av dieselfyllda dunkar och tunga batterier samt massa montering så har rört på mig lite i alla fall!

Ska bli RIKTIGT skönt att få träna ordentligt i morgon!!


En spännande dag på jobbet!

Haha, gårdagens jobbdag kommer jag sent glömma - vilken dag! Kan inte dela med mig av allt här men nedan följer ett urval!

Dagen började bra med ihop montering av Sodarvagnarna, tillhörande drag och däck skulle på och jag är numera expert på att montera fast drag! :)


Sodarvagnarna är färdigmonterade och vi är på väg!

Någon kilometer från där vi hämtat Sodarna passerar vi en tågövergång och kollegans släp hoppar av mitt på vägen (hade inte klickat i ordentligt) och lämnar mig ståendes med min vagn innanför bommarna.


Lyckas precis få fram ekipaget så vi kom bortanför bommarna, det tappade släpet stod verkligen mitt i vägen och gjorde det onödigt krångligt. :)

Sedan händer det ena efter det andra under dagen men kan nog inte sprida för mycket info om det här. :)

Längre fram på kvällen efter X antal problem fattade vi ett så här i efterhand väldigt dåligt beslut. Vi ca 19.30 valde vi mellan att åka och lämna en Sodar på tänkt plats eller köra till Pajala för att sova. Givetvis väljer vi det förstnämnda och hamnar efter någon mil i nedanstående situation.Fick ett bra träningspass när vi försökte få loss bilen, plus ett täcke av lera över mig, men tyvärr gick det inte så vi fick vackert invänta någon som kunde dra loss oss.

Väl uppe på fast mark hade klockan blivit alldeles för mycket men vi hade ytterligare en Sodar kvar som skulle vidare längs med vägen och kl 00.30 når vi avsedd plats. Lagom tid på dygnet för ett sitebesök. :)

Sedan bar det äntligen av till Pajala för att sova men när vi väl anländer vid tvåtiden är det givetvis låst, trots att vi meddelat när vi skulle komma fram. Lyckas efter ett tag få tag på hotellägaren och kan äntligen få några timmars välbehövlig sömn!


Kl 02.00 fotat från hotelrummet i Pajala - midnattssolen är generellt jobbig tycker jag men den var riktigt bra att ha under nattens strapatser!


Med andra ord hanns ingen "riktig" träning med igår och inte blev det någon i dag heller. Kom återigen sent till hotellet (är i Kiruna igen) och pga brist på sömn, mat och ork blev det ingen träning i dag heller. Det går bra det här...

Avsutar med en bild från ett besök vid en vindkraftpark idag. En dag som för övrigt gått betydligt bättre än gårdagen!


En ren mitt i vindkraftparken i Aapua.Höft impingement

Har nu anlänt till Kiruna och befinner mig på hotellet. Var någon minut från att missa flyget från Arlanda så är glad att vara här överhuvudtaget just nu! :) Jätteskevt att det är så ljust ute trots att klockan är efter elva och märkte att det inte är allt för bekväm att kör bil när man får motljus!


Foto taget för ca en halvtimme sedan. Tur att det finns mörkläggningsgardiner på rummet!

Innan jag lämnade Stockholm för Kiruna var jag hos en sjukgymnast på Artro Clinic. En av tre sjukgymnaster som jobbar med höfter där och han verkade riktigt kunnig i området. Efter olika tester och frågor kunde han inte annat än att hålla med om den diagnos som ligger till grund för min remiss. Jag har med andra ord sannolikt höft impingement av något slag, cam eller pincer eller en blandning. Bekräftas diagnosen av specialisterna, behöver göra någon specialröntgen med kontrastvätska för att säkerställa det, så är det bara operation som gäller.

Nedan är bilder på höftleden, höftledsgropen tillsammans med lårbenshuvudet, på hur det ska se ut jämfört med hur det kan se ut i mitt fall. För att fixa en cam till exempel så behöver de gå in med artroskopi och fräsa bort det som byggts på utöver det som normalt ska vara där. Tydligen så kan man födas med det här, i alla fall anlagen, men man behöver inte få smärta av det om man inte utsätter höften för tung belastning. Men man kan även gradvis bygga upp det om man tränat hårt under uppväxten och därefter.

Sjukgymnasten trodde att jag kunde få en operationstid till senare delen av hösten, om nu diagnosen är korrekt, med tanke på väntetiderna som råder. Kul...
Dags att sova för att orka med morgondagen. Och måste bara återigen konstatera skevheten i midnattssolen!


Midsommarfirande!

Senaste veckan har varit under all kritik gällande träningen, men det har varit till förmån för massa annat roligt!

I onsdags blev det after work med några från jobbet, riktigt kul! Torsdagen fick dock gå åt till återhämtning istället för träning samt lite shopping (hämtade hyrbilen inför helgens resa så åkte till diverse "bilbehövliga" affärer efter jobbet). Den här gången hade vi tur och blev uppgraderade till en V70 istället för den bilgrupp som jag reserverat ifrån, skönt med mycket plats!

I fredags åkte vi ner till Skummeslöv på västkusten för midsommarfirande! En kompis som har stuga vid stranden där. Lite bilder från helgen:


Krocket!


Vi spelade två och två vilket ledde till att jag ibland fick fixa andras misstag! :)


Vy från stugan. Lyxig utsikt!


Kylslagen midsommardagsmorgon, men uppfriskande!


Minigolfspel!


Kubb på stranden! Extra svårt med stark vind som påverkade pinnarnas färdbana. :)


Var bara jag som ville bada så fick gå i själv. Riktigt varmt i vattnet, sannolikt varmare än i luften!


Det var riktigt kallt och blåsigt både fredag och lördag men när vi väl åkte hem idag var det givetvis strålande sol och svaga vindar, typiskt!

Idag när vi kom hem blev det en löptur på någon kilometer till utegymmet vid Grimsta. Väl där blev det lite marklyft, knäböj och dragövningar - de förstnämnda i syfte att försöka trigga min skada något. I morgon ska jag nämligen till en sjukgymnast på Artro som förhoppningsvis kan påskynda min remiss till höftspecialisterna. Enligt min nuvarande sjukgymnast som ordnat tid där skulle skadan tas på större allvar om höften inte hade en bra dag, så får hoppas att det var värt det! Är lite stelt nu...

I morgon kväll bär det av till Kiruna för några sitebesök och installationer av mätutrustning. Jag blir där uppe till torsdag eller fredag beroende på hur allt går, återstår att se vilka träningsmöjligheter som kommer ges! 

Bottoms up!

Idag var det återigen träning på Friskis. Först avklarades dock en gyminstruktion med kettlebell tema. Är verkligen kettlebell instruktionerna som är roligast!

Strikta pull-ups: 7-5-5-4-3

Bottoms up kb-press: 8/8-5/5-5/5-5/5, 12-14-14-14 kg

Testade även några bottoms up på 16 kg och fick till 2 st i rad på höger sida! Fick också till en vanlig enarms press på 20 kg på höger sida, var så nära sist så var tvungen att testa igen! :) Rekord!

5 varv av

10 ringrodd
10 djupa armhävningar på kettlebells

5 varv av

15 sit-ups med medicinboll
10 djupa armhävningar på kettlebells

Axeln kändes superbra i armhävningarna! Bättre vinkel för axeln när man kör med handflatorna riktade  mot varandra istället för som man vanligtvis kör.

Avslutade med lite ryggresningar.


Saknar Nordic

Idag har jag varit hos kiropraktorn. 3 veckor sedan senast och det hade inte gått tillbaka mycket alls, det var med andra ord inte så mycket att fixa. Fokus låg faktiskt på axeln. Den har känts knepig på senaste och mycket riktigt fungerade den inte alls som den skulle, men nu känns det bättre! Fick dock kasta om i träningen och köra ett ben- och bålpass istället för överkroppspass som jag tänkt.

Blev träning på Friskis. Som vanligt var diverse CrossFit folk där och jag börjar bli riktigt trött och frustrerad på att inte kunna köra det jag vill. Eller börjar och börjar... Har varit det enda sedan den här skiten började.

Den ena anledningarna till att jag håller mig borta från CFN är att jag vet att jag bara kommer bli deprimerad av att se folk köra och veta att jag själv inte kan köra fullt ut. Den andra är helt enkelt att passen inte passar min höft. Så det är lite smått frustrerande när massa folk kör CrossFit på Friskis också...

Så här vill jag känna mig efter en träning!


Efter en WOD på Nordic i höstas.

Dagens träning:

Ben: Excentrisk benspark, baksida lår på boll, enbens höftlyft, squat mot vägg med pilatesboll, jägarvila (några minuter totalt), excentrisk vadpress.

Bål: 3 x 15 av diagonaler och fällkniv på boll, 4 x 10 fällkniv med boll (6 kg), sidoplankan (3 x 1 min på vardera sida), diagonaler på pilatesboll (rygg).


Gruppbild från sista passet jag var på innan träningslägret i Östersund i Januari. Ser lagom glad ut, kanske visste vad som väntade efter den helgen...


Stretch efter samma pass, nu är jag i alla fall rörligare än då!

Saknar CrossFit Nordic och allt folk där!!

-----------------------------------

Ingen träning alls under helgen som gått tyvärr. Hann inte i lördags och i söndags spöregnade det så den planerade uteträningen kändes inte alls lockande eller möjlig för den delen. Övningar i romerska ringar i hällregn är nog inte att rekommendera... Väl hemma i Sthlm hade jag ingen ork. Man blir trött av köra bil när det är så mycket bilar och köer!! 

Frustration

Vilken dag det varit idag, frustration har varit ledordet.

Gick halvdag på jobbet för att hinna åka till Söderköping i tid till Saras student. Uppenbarligen skulle vi haft ännu mer tid tillgodo för allt gick verkligen emot oss!

Till att börja med fick vi inte en hyrbil från vald bilgrupp utan fick nöja oss med en Ford Fiesta, extremt tråkig bil. Väl ute på vägen fastnade vi direkt i köer pga en lastbil som vält och gjort att södra länken stängdes av. Från Alvik till Älsvsjö, där vi hämtade upp syster Anna, tog det ca 1 timme att ta sig! Sedan gjorde inte vägarbetena mot Södertälje det hela bättre.

Trots en "något" hög hastighet vidare längs E4:an var det fortfarande tight med tiden när vi svängde av E4:an och tog oss in i Norrköping. Givetvis är det massa trafik genom stan och sega bilister som envisas med att ligga under hastighetsgränserna. För att sedan lösas av med köer pga broöppning över Göta kanal och krånglande trafikljus i Söderköping.

30 minuter sena anländer vi till skolan och hinner precis se Sara kliva upp på flaket på lastbilen. Missar alltså själva utspringet och allt det i kring, lyckat...

Nu är jag hemma i Valdemarsvik och vi har under kvällen firat Sara med god mat och rosé. I morgon hoppas jag på bra väder så det kan bli lite träning utomhus!

Into the wild

Idag blev det en planerad vilodag, rätt skönt men tycker alltid det känns lika tomt att inte träna efter jobbet! "Träning är livet" stämmer fortfarande trots skadan.

Angående jobb så är det snart dags för fältarbete. I vecka 26 bär det av norrut för sitebesök och Sodarinstallationer. Får se hur det kommer gå med min höft då det normalt blir massa vandrande men i vilket fall ska det bli kul, gillar Norrland!


Bild från ett norrländskt sitebesök i höstas. Härlig dag! Typ 3:e inlägget jag använder den bilden :)

Hade precis innan sitebeöket som bilden visar sett filmen "Into the wild" och låten "Society" är för evigt förknippad med den dagen! Jag och berget helt själva för en dag :)  Otroligt bra låt för övrigt och den som inte sett filmen bör göra det!I morgon bär det av till Söderköping för syster Saras student och en Ford Focus är bokad för resan. Hade faktiskt just en sådan Ford på fältbesöket som tillhör bilden ovan, förvånansvärt rolig att köra men hoppas på att bli uppgraderad till en Volvo i morgon. Brukar ha tur! :)


Foto på bilen. Förevigar alltid de hyrbilar jag får tag på! :)

Upp och ner

Jag vet att jag är sned  i kroppen och det blev extra uppenbart när jag körde lite HSPU idag. När jag står som på bilden nedan känns det som om jag står rakt. Efter korrigering till att jag står rakt på riktigt känns det jätteskevt. Man ser snedheten tydligt när jag kör OHS också (dock ett antal månader sen nu...).

När jag fick mina kipping pull-ups filmade för ett halvår sedan såg man också tydligt att jag drar snett, se film nedan. I mina excentriska pull-ups ser jag också stor skillnad, ena axeln hänger inte med den andra, men har börjt köra dem framför en spegel så jag kan korrigera när jag kör. Känner ju som sagt inte att jag kör snett!


Handstående inför en HSPU. Ser något vriden ut, ingen rakhet i kroppen...


Pull-ups där man tydligt ser att jag drar mer med höger arm.

Förutom analyserande av min HSPU blev det följande träning idag:

Strikta pull-ups: 7-6-5-4-3, nytt PR med 7 st!

Latsdrag: 4 x 10

Strikta HSPU: 5 st lite random

Och diverse arm och stabilitetsträning. Träningsvärk i större delen av kroppen så fick räcka så.

----------------------------------------------

Igår hade jag först en gyminstruktion och sedan blev det benträning och lite bål:

Excentrisk benspark, excentrisk lårcurl, omvänd finne, enbens höftlyft, tåhäv, diagonaler på pilatesboll, ryggresning, fällkniv på boll, diagonaler.

Jag har nog äntligen börjat aktivera mina core muskler på rätt sätt när jag kör. I måndags körde jag inget som var direkt träning för magen (dock indirekt i samtliga) och hade ändå ordentlig träningsvärk i magen i går. Kände det även i mina HSPU idag, brukat få ont i ländryggen när jag kör men kändes riktigt bra.

I övrigt bjöd gårdagen på både bra och dåliga nyheter för min eländiga höft. Jag har fått en tid hos en sjukymnast på Artro (via min sjukgymnast på Fysiocenter) vecka 26 men fick även samma dag besked om väntetid till läkare på Artro: sannolikt mer än 3 mån!! Men har skrivit upp mig på återbudslistan och förhoppningen är att sjukgymnasten på Artro ska kunna påskynda min remiss så helt hopplöst är det ändå inte. Får nog inse att jag inte kan köra SM i år i alla fall. De har släppt datumen för SM och det är redan i mitten på oktober och det känns lite väl tight. Surt.

Trångt i gymmet

Idag blev det en alldeles för långdragen träning. Beroende på generellt väldigt mycket folk i gymmet och därmed mycket som var upptaget samt CrossFit utövande personer som man givetvis måste socialisera med! :)

Under min axelrehab fick jag se Andreas ta 230 kg i mark, starkt! Vill också köra tunga marklyft! Han körde dessutom några riktigt snygga OHS med en person på raka armar i slutet! :)


Smygfotade en bild när Andreas och Heins körde Annie. Min snabbaste tid stod sig mot deras i alla fall! :)

Dagens träning bestd av:

Stångrodd: 4 x 10, 30 kg

Renegade row: 5 x 8/8, 16 kg

Bänkpress: 8-5-5-5-5, 40-45-45-45-45 kg

Kb-press: 8-6-6-6-6, 12-14-14-14-14 kg

Axellyft: 4 x 8

Flyes i kabelmaskin: 4 x 10

Avslutade med 5 varv av

10 höga medicinbollskast (8 kg)
10 medball hang power clean (8 kg)


Medball hang power clean.


Kast med medicinboll.

Nu är jag trött i axlarna men på ett bra sätt!


Haha, kunde inte låta bli att ta ett typiskt gymfoto på mig själv i spegeln men eftersom min mobilkamera suger blev det som det blev. :) 

På väg från gymmet såg jag min framtida bil, nämligen en XC60 i den perfekta färgen!
Marklyft och knäböj!!

Igår blev det träning på utegymmet vid Grimsta fält, finns riktigt mycket bra saker att köra där! På de övningar där man kan köra belastat finns de två vikter att välja mellan, en ganska lätt och en ganska tung vikt. Antar att vikterna är tänkt att representera tjej respektive killvikter.

Blev 5 varv utav följande övningar:

10 Pressar
15 Drag (typ latsdrag)
25 Bänkpress (den lätta vikten var lite för lätt men den tunga kändes för slitig för axeln)
5 Strikta pull-ups (4-3-3-3)
10 Räckhäv

Första två varven körde jag även 10 marklyft och 10 knäböj, kändes riktigt bra för höften! Första gången jag kör marklyft på månader! Idag är det lite stelt insida lår men det är likadant på båda benen så är snarare muskler jag undvikit att aktivera som fick jobba lite igår än något annat. Hoppas jag på i alla fall. 


Närmast hitåt är ställningarna för marklyft följt av de för pressar, knäböj, drag och bänkpress. Är de övningarna man kan köra med annan belastning än sin egna kroppsvikt.

Efteråt blev det sol och bad vid Maltesholmsbadet följt av grillning och trevligt besök på kvällen. Härlig dag!

Idag vila.

Lite blandat

Värmeslag, alldeles för varmt idag men ska inte klaga för då blir folk arga! :)

Igår blev det ingen träning, hamnade på en konsert med Bryan Adams på Grönan istället. Riktigt seg konsert men fick höra både "Summer of 69" och " Heaven" så jag är nöjd! Numer har jag även ett "Grönt kort" så kommer in gratis resten av säsongen. Ska utnyttjas för att se åtminstone Flogging Molly och Alice Cooper som även de uppträder i sommar.

Har för övrigt inte tänkt på att Grönan ligger så nära jobbet och att spårvagnen går enda fram till entrén. Egentligen borde man utnyttja det faktumet och ta en snabb visit till grönan och åka typ " Insane" eller någon annan rolig attraktion om man känner sig seg. Perfekt lunchutflykt!


Insane.

Idag blev det hemträning. Värmde upp med promenad och kort jogging innan. Var hos sjukgymnasten igår och han sa att jag kunde testa och springa, så länge det inte gör ont under tiden eller efter ska det vara lugnt. Blev dock inte många minuter idag, rätt seg i höften efter en hel del omkringvandrande på stan.

Under träningen lade jag fokus på armar och bål. Väligt blandat så svårt att skriva ner något strukturerat om vad jag gjorde!

I morgon är planen träning på utegymmet i Grimsta!


Utegymmet vid Grimsta.


Strikt bar muscle-up!

I dag blev det träning på Friskis. Startade med axelrehab och sedan:

Ringrodd: 4 x 10

Latsdrag: 4 x 10

Flyes i kabelmaskin: 4 x 10

Kb-press: 8-8-7-6-6, 12-12-14-14-14 kg

Körde även några strikta pull-ups men av någon anledning spänner det i höftleden när det blir tungt så gav upp efter ett set. Bestämde mig istället för att testa på bar muscle-up, aldrig testat att köra strikt. Efter några halvtappra försök vilade jag lite längre, drog mig upp lite hastigare och helt plötsligt hade jag satt en strikt bar muscle-up! Skoj!

Träffade på Hannes Heins på gymmet som även han såg till att sätta sin första strikta bar mucle-up, han hade i och för sig inte testat innan! :) Trevlig och grymt stark person!


Exempel på hur en strikt bar muscle-up kan se ut, såg dock lite mer ansträngt ut när jag gjorde det. :) Det han gör på tillbakavägen gjorde jag inte men kanske kan vara något att lägga in i träningen!

------------------------------------------

Sedan en icke träningsrelaterad reflektion jag gjorde idag.

När jag klev ut på Strandvägen idag efter jobbet kände jag en bekant lukt i luften som jag automatiskt förknippar med capz! Med andra ord öllukt. Det är studenttider och lastbilarna åker runt med massa studenter som sprider öl över sig själva och gatorna.

Capz är för den oinsatte en typisk studentgrej man kommer i kontakt med, i alla fall jag, på Universitetet. Man sitter i ring och kastar kapsyler i glas och missar man ett glas efter att ha utmanat någon i en duell får man dricka det man har i sitt eget glas. Ytterst hygieniskt. När jag pluggade i Göteborg var jag grym på capz och att man hade overall var mycket praktiskt vid dessa tillfällen! :)


En capz-cirkel som dokumenterades för X antal år sedan i slutet av en vanlig festkväll på Chalmers!

Lite osunt att ha med det i min träningsblogg men jag kan bara konstatera att jag är glad att man inte lever som förr i vissa avseenden! :)
Pinsamt i gymmet

Om det är något jag ogillar så är det att sätta mig i maskiner, framförallt den klassiska bensparken. Tycker det är lika pinsamt varje gång jag sätter mig där och jag hoppas innerst inne att alla som ser mig förstår att jag kör rehab och inte har något direkt val! Bensparken är en av väldigt få övningar jag kan köra med lite mer vikt på benen så kör den bland annat för att benmusklerna inte ska förtvina totalt.

Anledningen till ovanstående inledning är att jag körde mitt tråkiga benpass igår. Träning på Friskis och ingen instruktion inbokad så fick tillfälle att träna själv. Blev ett benpass plus några bålövningar.

Excentrisk benspark, excentrisk lårcurl, enbens höftlyft, baksida lår på boll, omvänd finne, squats med pilatesboll mot väggen, tåhäv med vikt, sida till sida med medicinboll (6 kg), sit-ups med medicinboll (10 kg), diagonaler.


Det är sommar!

Vilken somrig långhelg det har varit! Lite väl varmt för min smak men har blåst en del så det har gått bra ändå!

I lördags begav vi oss återigen till fotbollsplanen för träning. Blev 4 x 15 av flyes i ringar, ringarmhävningar samt lite bålövningar. Avslutade med 4 x 2 min i plankan hemma på gräsmattan. Ska nog börja stega upp minuterna i plankan per set och köra färre av dem.


Ringarmhävningar.


L-hang, lyckades hålla benen en bit ovanför 90 grader ett tag i alla fall!


L-sit.

På kvällen sen höll jag i träningen för syster Sara. Såg jobbigt ut! :)

En simtur i Lillsjön hanns också med och om det inte varit för att Bella (hunden) försökte simma i kapp oss hela tiden hade det nog blivit en längre runda. Riktigt varmt i vattnet och höften kändes inte alls under simningen!


Sara, jag och Hannes på väg mot sjön.


Varmt i vattnet!


Bella.

I går blev det vilodag. Nöjde mig med att träna Sara igen. Vilodag idag med.

Precis hemkommen till Stockholm och nu blir det mat!


Dagen i bilder - utomhusträning!

Idag blev det träning på en fotbollsplan inte långt från vårt hus i Valdemarsvik. Kommer definitivt återbseökas under vistelsen här!

Blev lite blandat av ringrodd, pull-ups, skin the cat och försök till andra övningar i ringar, utfallssteg, finnen, höftlyft.

Nedan bilder signerade syster Emma!
Det gamla fotbollsmålet fungerade utmärkt för upphängning av ringarna.


Utfallssteg med knälyft.


Bella blev engagerad så fort jag fick tag på en pinne.


Och bestämde sig ganska snart för sätta sig ivägen i hopp om att jag skulle kasta pinnen åt henne!


Statiskt utfallssteg.


Benstyrkan är inte som förr, måste vila emellanåt. Men är uppenbarligen lika glad för det!


När Hannes tog över pinnen satte sig Bella vid honom istället. :)


Skin the cat.
Pressat

Halvdag på jobbet igår så fick möjlighet att träna tidigt, skönt! Blev träning på Friskis.

Enarms bottoms up kb-press: 8/8-8/8-8/8, 8-12-12 kg

Enarms kb-press:
5/5-5/5, 16-16 kg

Kb-press: 8-8, 12-12 kg

Flyes i kabelmaskin
: 4 x 8

Axellyft, armhävningar, armar och lite handstående. Oplanerat som vanligt.

-------------------------------

Idag blev det ca en timmes promenad, längre än på länge och kändes bättre i höften än vad det brukar, men inte helt bra.  Ville testa och gå lite längre för att se om jag vågar mig på att springa i helgen. Om jag går och springer om vartannat går det kanske. Får se. Under promenaden stötte vi på ett nybyggt utegym vid Grimsta fältet. Massa roliga saker man kan köra där så ska absolut dit i sommar och träna - perfekt att kunna köra utomhus!

Nu befinner jag mig hemma i Valdemarsvik, ska tillbringa helgen här. Har med romerska ringarna så ska leta upp något bra ställe att hänga upp dem i imorgon för lite gymnastik! Hoppas på att få till lite roliga filmer att lägga upp!

RSS 2.0