Mina första strikta HSPU!

Lite uppdatering innan jag helt glömmer bort vad jag tränat senaste veckan! :)

Till att börja med, i tisdags var jag hos ytterligare en läkare för att få en second opinion på min skada, överansträngd höftböjare vart diagnosen. Inte helt otippat. Läkaren var gammal olympisk lyftare och sa att det var väldigt vanligt vid marklyft och knäböj. I 80% av fallen var det höftböjaren som krånglade, 10% ljumskbråck och 10% nervinklämning. Han trodde inte att jag hade något av de två sistnämnda och det hoppas jag verkligen han har rätt i, annars blir det drygt... Tydligen hade han haft flera besök från personer som tränar på Nordic, intressant!

I går sedan var jag hos naprapaten och efteråt kunde jag faktiskt inte hitta det onda när jag satt i knäböjsposition, framsteg! Generellt känns det bättre också. Hoppas det är på väg att släppa! Var även där i fredags och passade då på att påbörja stötvågsbehandling för benhinnorna (lika bra att ta allt på en gång). Har haft problem med dem till och från ända sedan i somras och det är tråkigt om de skulle gå upp lagom tills ljumsken/höftböjaren blivit bra. Många besök blir det men vad gör man inte för att kunna träna som man vill!

Och så var det träning.

Förra torsdagen var jag på Friskis City men kommer verkligen inte ihåg vad jag körde. Blev diverse rehab men vet att jag körde några styrkemoment också men det står helt still just nu.

----------------------

I fredags var det månadskalas på Nordic, roligt i vanlig ordning! Särskilt kul att komma dit och träffa folk nu när man är där så sällan!

-----------------------

Lördagen förlades till Friskis Kista där det var kvalitétsdag för alla gyminstruktörer i Stockholm och andra närliggande orter. Genomgång av olika övningar med kettlebells och TRX bland annat. Fick med mig lite nytt därifrån i alla fall!

------------------------

I söndags promenad ca en timme. Orkade inte åka in till stan för att träna. 

------------------------

I måndags blev det först ljumsk- och axelrehab. Sedan; 

Kb-pressar: 8/8-8/8-5/5-5/5-5/5, 12-12-16-16-16 kg

Renegade row: 8/8-8/8-8/8-8/8, 14-16-16-16 kg

Bröstpress i cable cross: 3 x 10

-------------------------

I tisdags var det instruktioner sedan blev det:

Strikta pull-ups: 5-5-5-5-5

Ringrodd: 4 x 10

Omvända flyes: 3 x 10. Baksida axel/rygg.

-------------------------

Onsdag vila.

-------------------------

I dag blev det Friskis Sveavägen, fokus på pressövningar. Började med ljumsk- och axelrehab. Sedan satte jag mina två första strikta HSPU någonsin, i rad dessutom och de kändes lätta! Var inte många månader sedan jag inte ens kom 1 cm över marken med huvudet! Sedan dess har jag visserligen inte testas strikt igen. :)

Upptäckte sedan att de satt upp ringar på ett nytt ställe med rejält till tak så kunde inte låta bli att testa en muscle-up. Den satt men kippen var inte den bästa direkt. I och med att axeln bara känns bättre och bättre (kändes ingenting i bottenläget av muscle-upen) ska jag nog börja lägga in dem i träningen igen.

Bänkpress: 5-3-3-3-3-3, 40-45-50-50-50-50 kg

Sedan en kort WOD bestående av:

4 varv

8/8 Kb-pressar (12 kg)
12 Armhävningar
1 min plankan
20 ryggresningar

Tog inte tid. Tänkte köra hollow rock men det spände obehagligt i ljumsken så blev plankan istället.

Finnen: 3 x 10. Övning som i huvudsak tar på baksida lår. Lätt att få krampkänningar!

Avslutade med lite magövningar.

Första "benträningen" på länge!

Vad tråkigt det är att inte kunna träna som man vill! Har dock tränat dagligen den här veckan.

I söndags bar det av en sväng till CFN. Planen var att köra WOD 1 från CrossFit Games Open men det som satt kvar av förkylningen gjorde att det kändes enormt segt att få upp puls. Det faktum att jag inte kört kondition alls de senaste veckorna bidrog givetvis också. Dessutom, väl på plats, vågade jag inte utsätta ljumsken för 10 min AMRAP med höftrörelser så tog mig igenom ett varv + 30 DU och lät det vara sen.

WOD:en består som helhet av 10 min AMRAP:

30 DU
15 Power snatch (25 kg)

Blev några power snatch innan också och fick lite tips om hur man kunde köra power snatch så de går snabbare. Skevt att tänka bort viss mån av teknik för snabbhet!

Istället blev det lite axelrehab och diverse annat. Lyckades göra mina första chest to bar pull-ups bland annat och fick till flera på raken, skoj!

----------------------------

I måndags blev det träning på Friskis Sveavägen. Kommer dock inte ihåg vad jag körde :)

----------------------------

I tisdags var det dags för gyminstruktioner på Friskis City och tränade därefter lite själv. Var hos naprapaten på morgonen och fick lite övningar som jag skulle testa och köra några dagar. Det mesta i maskin (i rehabsyfte fyller de en bra funktion) och allt med fokus på den excentriska fasen. Kul att köra ben i alla fall, var några veckor sedan!

Övningarna består av 3 x 8 av benspark, lårcurl, benpress (stanna innan "onda" läget), specifik ljumskövning samt magövning. Dessutom lagom mängd stretch, dvs ingen överdriven stretch.

Körde även lite ryggövningar.

----------------------------

I onsdags blev det Friskis Sveavägen. Körde rehabövningarna för ljumsken (ska köra dem tre dagar i rad, dvs tills nästa besök hos naprapaten), axelrehab och sedan lite överkropp.

Bänkpress
: 5-5-5-5-5, 40-42,5-45-47,5-47,5 kg. Kändes bra, skönt att kunna träna något fullt ut i alla fall!

Bottoms up kb-pressar: 8/8-5/5-5/5-5/5, 8-12-12-12 kg. Har börjat köra den här övningen regelbundet, känns stabilare och stabilare för varje gång!

Avslutade med 2 x 20 snabba armhävningar.

----------------------------

Idag
blev det Friskis City för rehabövningar (ljumske) och lite annat.

Strikta pull-ups
: 6-4-4-3-6. De fyra första seten med vanligt grepp och sista setet med omvänt grepp. 6 repetitioner med det greppet är PR!

Ring rodd
: 5 x 10

Sedan diverse överkropp och vader.

----------------------------

Har säkert glömt något jag tränat i veckan men så får det vara!

Nya tag!

Nu börjar det klarna lite, eller vissa saker kan i alla fall uteslutas, så kommer sakta men säkert återgå till normal träning i den mån det går.

Var hos läkaren igår och fick resultatet från MRT: visade ingenting onormalt. Niklas (min naprapat) skickade mig till läkaren för att utesluta eller diagnostisera eventuell inflammation eller stressfraktur och det verkar som att båda kan uteslutas. Därmed kommer det bli några ytterligare naprapat-besök för att försöka få ordning på det.

Segt att fortfarande inte veta vad det är men i och med att "worst case" kunnat uteslutas vågar jag mig i alla fall tillbaka till träningen! Läkaren trodde inte att det var någon fara att träna med smärtan men det är ju ingenting som jag gynnas av i mina lyft och knäböj direkt...

--------------------------------

I övrigt var jag på Friskis i torsdags och körde lite överkropp; latsdrag, rodd och rehabövningar för axeln.

I går efter jobbet var det återigen dags för hockey, kvartsfinal 6, den här gången i ett fullsatt Globen. Ställdes under matchen för två dilemman:

Dilemma 1: Klacken ropar "Den som inte hoppar är ett gnagarsvin", pest eller kolera?

Dilemma 2: Klacken ropar "Om ni älskar Djurgården stå upp" vilket leder till att alla runt i kring ställer sig upp och skymmer sikten mitt under ett Luleå anfall, som man givetvis inte vill missa, och därmed måste man ställa sig upp om man vill se.

Spännande match i alla fall och nu får Luleå se till att vinna imorgon!


Djurgården-Luleå i går i Globen.

Trots världens sämsta uppladdning och i slutskedet av en förkylning kommer jag faktiskt försöka ta mig an WOD1 för CrossFit Games Open imorgon. Får bli filmning så är bara och hoppas att inget strular!

Magnetröntgen

Dags för ytterligare en blogguppdatering kanske. En gång i veckan känns lagom när de inte går att fylla ut med träning!

I fredags var jag på Sabbatsbergs sjukhus för magnetröntgen. Obehagligt ställe. Tycker annars om sjukhus men Sabbatsberg kändes mest som en gammal sliten lagerlokal med skumma korridorer och rum här och var. 

Själva magnetröntgen var avklarad på 20 minuter. Har inte svårt för trånga utrymmen men det var skönt att slippa ligga där allt för längre. Som man kan se på bilden nedan är det inte jättegott om plats. Var dessutom högt och intensivt knackande som hördes väldigt väl trots hörlurar. Glad att det inte var huvudet som skulle röntgas i alla fall!


Magnetröntgen.

På kvällen sen var jag och Hannes och såg "The fighter" på bio, bra film! Blev sugen på att börja köra thaiboxning igen!

I söndags var jag en sväng förbi CFN för att testa att köra överkropp igen. Gick bättre än sist men tog det lugnt. Blev några åttor i press samt bänkpress. Axeln känns bättre än på riktig länge så det är ju alltid något att glädja sig åt!

I går blev det slutspelshockey på Hovet, Djurgården-Luleå. Bra match men kan konstatera att jag fortfarande inte sett en match i Stockholm, sett ett antal genom åren på Hovet och i Globen, när rätt lag har vunnit. Alltid Stockholmslagen som gått segrande därifrån.

-------------------------------

Snart börjar CrossFit Games Open, tråkigt att inte kunna vara med. Riktigt dålig timing på den här skadan. Tyckte det räckte med att missa hela Vasaloppsveckan.

Ser med blandade känsor fram emot läkarbesöket på fredag då jag ska få reda på resultatet av röntgen. Borde efter det kunna förkasta vissa diagnoser jag ställt på mig själv via google i alla fall. :) Helt livsfarligt att googla på de symptom man har, lätt att bli hypokondriker! :)

Finns det något tråkigare än att inte träna?

Den bistra sanningen är att jag inte tränat alls på en och en halv vecka, segt men välbehövligt för mina överanstängda muskler kring höftpartiet. Därmed har jag inte heller bloggat eftersom det inte funnits något att skriva om.

Förra måndagen var jag hos min naprapat för att stämma av om ljumsken blivit bättre under helgen men icke. Han trodde det var en inflammation i muskelfästet alternativt en stressfraktur (lång vila om så är fallet...). Nu var det dessutom känningar kring bukmusklerna. Så han bokade in en tid hos en läkare, specialinriktad på ortopedi och idrottsskador. Tyvärr var han bortrest hela förra veckan så fick ingen tid förrän igår. Läkaren var ingen mindre än Johan Leandersson, läkaren till damlandslaget i fotboll. Han sa inte så mycket men fick remiss till magnetröntgen och ska dit på fredag. Därefter blir det ett återbesök nästa fredag så det är bara att hoppas på att röntgenbilderna kan hjälpa till att reda ut vad det är för något!

För att vara på den säkra sidan har jag alltså vilat helt. Har definitivt blivit bättre i ljumsken, kan sitta i knäböjsposition utan att det känns allt för mycket men det är absolut inte helt bra än, men istället har det blivit värre i bukmusklerna. Testade att träna lite idag, strikta kettlebell-pressar och strikta pull-ups. Gick OK men så fort jag tog i lite extra och därmed spände bålen ordentligt började det kännas konstigt så valde att avsluta.

---------------------

Har inte hänt så mycket spännande annars. Hyrde bil i helgen och passade på att köpa en 42 tum LED TV samt Surround. Även några Billys hyllor på IKEA. :) Var även på besök hemma i Valdemarsvik i helgen - måste hitta tidsfördriv när man inte kan träna!

Valde en V60 som hyrbil, kul att provköra den, och lyckades få en bil med D5 motor lagom till helgen med högsta bensin/diselpriserna sedan 2008. Dessutom blev det en automat, tråkigt att köra. Har man en bil med 205 hk ska det vara manuellt så det känns! :) Kul att ha kört den i alla fall men tycker inte det var någon större skillnad mot en V70 förutom att den var mindre.


Vår skitiga hyrbil på en parkering i Gryts skärgård.

Nu packning, till Göteborg imorgon med jobbet för en workshop.

RSS 2.0