Gott och blandat

I dag var det instruktioner på Friskis samt egen träning. Benpass med inslag av dragövningar känns som en bra sammanfattning. Körde lite axelrehab också.

Ben: Excentrisk benspark, excentrisk lårcurl, baksida lår på boll, enbens höftlyft, vadpress.

Drag:
Excentriska pull-ups 4 x 5, Ringrodd 4 x 10, ryggresningar.

Att komplettera i morgon, tidsbrist.

-------------------------------------

I går blev det förutom läkarbesök massa bålträning med en mängd magövningar samt en hel del stretch. Har blivit riktigt rörlig i baksida lår, det ger resultat!

--------------------------------------

Ingen träning i helgen men hade möjlighet att testa på Capoeira i lördags. Blev dock ingen för min del (massa höft hela tiden) men såg på när Anna och Kyono körde ett pass. Verkar riktigt kul och ska absolut prova någon gång när jag blir skadefri! Imponerande kroppskontroll hos de som tränat ett bra tag! Efteråt blev det lite mat, dryck och bio med anledning av min födelsedag nästkommande dag! :)

Sushi-preimär (visserligen vegetarisk men jag stod ut när de andra åt "riktig") på Råkultur följt av fika och sedan Monks goda mörka lager. Därefter bio "Baksmällan II" med tillhörande meny följt av mat och öl på "Texas burger" i Kungshallen. Avslutade med intressant öl (Kwack; 8,4% söt öl som man drack ur labbliknande glas) på "The Shakespear inn".

Inget speciellt firande på själva födelsedagen med undantag av tårta och jordgubbar. Är födelsedagen verkligen något att fira efter man fyllt 25?! :)

Remiss till Artro

Idag har min höft varit i fokus. Först på återbesök hos kiropraktorn som återställde mig lite. Efter jobbet bar det sedan av på ett nytt läkarbesök (3:e gången gillt!). Den här gången hos Dr Kalle Eriksson på Hammarby behandlingscenter, ett besök som resulterade i en remiss till höftspecialisterna på Artro. Har googlat på den teorin han hade avseende min skada och det är ingen rolig läsning... Tyvärr ser det dock ut att stämma alldeles för väl med det jag har. Stämmer bra överrens med min sjukgymnasts teori också.

Cam/pincer impingement är det nya för min höft. Kan endast åtgärdas med artroskopi eller operation med en återhämningstid på ett antal månader, sedan är det inte ens säkert att det blir helt bra... Deprimerande men ska inte dra några förhastade slutsatser förrän det är helt utrett!
Workshop i boxning!

I onsdags var det workshop i boxning för oss instruktörer, roligt tema! Fick lite tips på bra övingar i gymmet och även lite mitts-teknik. När jag körde thaiboxning fungerade själva boxningen bra i kombintioner med knän och sparkar men så fort det var ren boxning och samtidigt förflyttning blev det svårt, vilket märktes nu! Men riktigt roligt och fick beröm för min teknik så lite sitter kvar i alla fall! :)


Lite semesterträning vid vår stuga i Dalarna för ett antal år sedan. Upp på tå!

Innan workshopen blev det lite träning i gymmet.

Bänkpress: 10-5-5-5, 30-40-45-45 kg. Riktigt segt idag, kändes som om axeln inte var på plats alls.

Bottoms up kb-press: 8/8-5/5-5/5-5/5, 8-12-10-10 kg 

Axellyft: 3 x 10

Kort WOD bestående av:

3 varv

10 armhävningar (händerna på hantlar så ca 8 cm extra djup)
15 sit-ups med medicinboll

Hann inte mer!

---------------------------------

I går blev det benträning på Friskis. Lite tråkig excentrisk benpress i maskin, finnen, omvänd finne, baksida lår med fötterna på boll, enbens höftlyft, squats med ryggen mot pilatesboll (till 90 grader), vader och kanske något mer.

Samtliga övningar fungerar bra att köra med begränsat antal repetitioner och vikt. Men inget benpass man ser fram emot direkt... Testade även några strikta fällknivar i räcke, lätt böjda ben men får strikt upp fötterna till räcket i alla fall!

----------------------------------

I dag var det återigen träning på Friskis.

Assisterade chins: 4 x 10

Sittande rodd: 4 x 10

Diagonal rygg på pilatesboll: 3 x 10

Hängande ryggresningar: 3 x 10

Diverse bål- och armträning. Hmm, kom på att jag glömde köra några övningar jag tänkte avsuta med. Lätt hänt när man inte har en klar plan upplagd inför träningen!

I morgon blir det (eventuellt) ett prova på pass  i Capoeira som syster Anna gjort reklam för. Ska tydligen gå att köra vissa delar trors höftskada så får se vad det blir av det hela!

Trött

Det är ansträngande med konferens på en helg och därmed i princip jobb i två veckor. Men kul var konferensen i alla fall! Har dock några timmar att sova i kapp nu! :)

Lite bilder från helgen:

Turbin nr 7 på Brahehus.

The real group framförde några låtar under invigningen av parken, riktigt duktiga!

Efter invigningen bar det av till Visingsö där vi spenderde de två kommande dagarna. Foto från färjan mot vindkraftparken.

Söndag morgon tog årets första dopp i Sverige plats från den här bryggan. Enligt uppgift var det 11 grader i ytvattnet på en mätstation i närheten vilket mycket väl kan stämma. Snudd på andnöd efter att ha doppat huvudet!

Lördag - Måndag (konferensdagarna) blev det ingen träning förutom promenad ner till vattnet, lite cyklande på Visingsö (gick faktiskt bra för höften tack vare hög sadel) samt ett pass med linedance.

-----------------------

Idag skulle jag varit på Friskis för instruktioner men hade inget inbokat så valde att åka hem istället. Alldeles för trött för att det ska kännas nyttigt och träna!

I fredags blev det träning på Friskis. Uppvärmning med medicinboll, axelrehab och annat. Sedan är jag inte helt säker på exakt antal av allt jag körde men det var något i stil med det som står nedan.

Kb floorpress: 3 x 15/15 med 12 kg och 3 x 15/15 med 14 kg. Vanlig bänkpress och armhävningar fungerade inte idag.

4 varv av

15 höga kast med medicinboll (6 och 8 kg)
25 hollow rock/plankan ca 1 min

4 varv

15 medball hangpower clean (8 kg)
20 sit-ups (olika varianter)


Framsteg!

Den här veckan har ljumsken/höften känts betydligt bättre än tidigare, blivit av med en viss rörelsesmärta som jag haft i 3 månaders tid! Har gått några gånger hos en kiropraktor (har ju inte testat det innan) och han verkar helt klart vara på rätt väg. Men det gäller att inte ta ut något i förskott. Räcker fortfarande med en för lång promenad eller lite för tung benbelastning så blir det stelt. Dock skönt att det äntligen verkar gå åt rätt håll!

Och så träningsupdatering innan jag glömmer, inte världens roligaste dock... Längtar tills jag får köra olympiska lyft och allt annat roligt jag inte kört på evigheter!

Söndag: Lätt hemmaträning för benen.
 
Måndag: 10 x 10 armhävningar, diverse armträning, och avslutningsvis 5 x 10 armhävningar.
Kiropraktorbesök på förmiddagen.

Tisdag:
"Lagom" benträning på Friskis. Även lite bålövningar.

Onsdag:
Vila.

Idag:
Besök hos sjukgymnasten. Hans kollega på Artro Clinic ska boka in mig på en tid där, blir intressant och se vad han har att säga om saken.

Träning på Friskis. Axelrehab och sedan lite styrka.

Strikta muscle-ups: 1-1-1. Kul att kunna lägga in som en del i träningen! :) Riktigt rolig övning!

Strikta pull-ups
: 5-4-4-3. Inte min dag idag.

Sittande rodd:
4 x 10

Latsdrag: 3 x 10

Hängande ryggresning: 3 x 10

----------------------------

I morgon blir det pressfokus om axeln känns bra.

Sedan blir det lugnt på träningsfronten då jag ska iväg på konferens med jobbet Lördag-Måndag. Konferensen börjar med invigning av vår vindkraftpark i Brahehus. Ska bli kul att gå på då jag jobbat en hel del med projektet och bland annat står bakom turbinernas placeringar, dvs layouten! :)


Bild från rastplatsen vid Brahehus. Källa:O2.

Uppdatering och lite fler muscle-ups! :)

Nu var det ett tag sedan jag bloggade igen så de blir en kort sammanfattning!

Skademässigt har det tyvärr inte gått så mycket framåt. Det nya är att jag testat på en ny behandling över en veckas tid men som tyvärr inte gett några direkta resultat, dock värt att testa och nu kan jag utesluta ytterligare en diagnos.

Går hos min sjukgymnast varje vecka som jobbar vidare enligt sin teori men han har även kontaktat en kollega som ska försöka boka en tid till mig hos Capio Artro Clinic. De har flera duktiga läkare som jobbar med höfter och tanken är att någon av dem ska hjälpa till att avgöra om det kan vara aktuellt med att gå in i höften och se vad som är fel (titthålskirurgi) alternativt utesluta det vilket innebär att vi jobbar vidare med sjukgymnastiken som vi gör nu. Återstår att se när jag kan få tid där.

----------------------------

Träningsmässigt har det varit ganska lugnt senaste veckorna. Förra veckan blev det träning måndag och tisdag. Sedan inleddes en behandling på onsdagen som innebar lugn träning, dvs mestadels rehab och dylikt, en vecka framöver under tiden behandlingar gjordes. 

Den här veckan har jag varit i Mörbylånga på möte tisdag och onsdag samt fältbesök vid ett av våra projekt i södra sverige under torsdagen. Väldigt långa dagar = ingen tid till träning.

I fredags blev det diverse hemmaträning för armarna samt två korta WOD:ar.

WOD1: 5 varv av

10 armhävningar med fötterna på pilatesboll
25 hollow rock

Har blivit bättre på att få ner ländryggen i marken så kan få till riktigt jobbiga hollow rocks numera! :)

WOD2: 3 varv av

20 dips mot en stol
20 sit-ups på pilatesboll


I går blev det träning på Friskis. Efter en lång uppvärmning beslöt jag mig för att börja träningspasset med att testa en strikt muscle-up igen för att se att det inte bara var "tur" att jag kom upp senast. Uppenbarligen var det inte det för de två jag testade gick vägen! :) Såg även till att få det på film för att se hur övergången såg ut bland annat, resultatet finns att se nedan:Första försöket, börjar kanske med lite väl böjda armar pga låga ringar.


Andra försöket, har höjt upp ringarna och börjar med något mer utsträckta armar. Får ringarna lite väl långt från kroppen i övergången.

Efter det gick jag direkt på en WOD för att komma igång ordentligt med dagens träning. Har blivit rätt trögstartad på senaste. :)  Den bestod av:

5 varv av

30 s handstående
7/7 renegade rows (13,5 kg)

Klart jobbigast för handlederna.

Därefter blev det:

Latsdrag: 4 x 10

Kb-pressar: 8/8-8/8-6/6, 8-12-14 kg. Mest tänkt som uppvärmning inför nästa moment.

Pressar:
8-8-6-4, 20-25-25-25 kg. Riktigt seg i axlarna vilket kan utläsas av antalet repetitoner per set. Dock skönt att det gick att köra vanlig pressar med skivstång utan att högeraxeln kändes av!

Sittande rodd: 4 x 10

Excentrisk vadpress: 3 x 10/10

Diagonaler på pilatesboll (ländrygg): 3 x 10/10

----------------------------

Vid nästa träning blir det fokus på ben, så gott det går. Benen är det som är klart svårast att få till bra träning för utan att det ger känningar dagen efter i ljumsken/höften. Men har hittat några övningar som brukar fungera. Vill inte tänka på hur mycket jag kommer ha förlorat i benstyrka när jag väl är skadefri!

Min första strikta muscle-up!

Fredagens träning bjöd på en riktigt överraskning i form av att jag lyckades sätta en strikt muscle-up! Totalt oväntat!

Var på Friskis Sveavägen och träffade på Andreas (friskiskollega) under uppvärmningen. Blev massa CossFit prat i vanlig ordning och kom sedan in på att prata om muscle-ups. Nämnde att mitt mål var att inom några månader kunna göra en strikt och efter det sagt begav vi oss till ringarna för att se hur det såg ut när han körde. Efteråt tänkte jag sedan visa hur långt jag brukar komma.

Jag har aldrig riktigt förstått hur man ska kunna klara en övergång i en strikt muscle-up; när man väl får ringarna i brösthöjd känns det inte fysikaliskt möjligt att ta sig igenom och upp. Så när jag väl ska visa i vilket läge jag brukar fastna, nämner även under tiden vart i rörelsen, så helt plötsligt bara sitter övergången och jag kommer upp på raka armar. Det var inte ens särskilt tungt! Otroligt överraskande och kul! Trodde verkligen det skulle dröja längre. Riktigt rolig att det gick så pass lätt också!


Jag poserar under ringarna!

Blev så nöjd med den bedriften så var svårt att få fokuset tillbaka och något vettigt gjort i träningsväg sedan. :) Dessutom rann tiden i väg och gymmet stängde. Men hann innan dess med:

Enarms kb-press: 8/8-8/8-8/8-8/8, 8-12-12-12 kg

Excentriska pull-ups: 8-5-5

Samt lite rehab.

-------------------------

Helgens träning har bestått av mycket rehab, stretch och bålträning. Funderar på om jag kanske ska roa mig med att försöka träna lite mer på olika övningar i ringar, det mesta borde ändå fungera för höften. Hade inte varit helt fel att kunna sätta en front eller back lever! :)

RSS 2.0