Mycket rörlighetsträning blir det!

Det är verkligen häftigt hur stor skillnad det blir i en knäböj av att bara göra lite rörlighetsövningar innan. James Jowsey vet uppenbarligen vad han gör! :)

Åkte in till Friskis och tränade idag. Varvade gymövningar med rörlighet och värmde också upp med det samt körde lite i förmiddags hemma. Kände mig generellt sliten trots lite träning föregående vecka så lät kroppen bestämma och tog det lugnt.

Strikta pull-ups: 5-3-3-2-2

Hantelpress: 5 x 6, 13.8 kg. Lite bottoms up kb-press innan och lite HSPU efteråt.

Axellyft med hantlar: 4 x 10

Massa axelrehab och även ca 20 burpees.


Armbrytning på Golden Hits!

Vilken vecka, är verkligen helt slut! Ska beskriva varför...

Så fort jag landade i Sverige i fredags fick jag reda på att jag skulle ut och resa med jobbet redan på måndagen. Kul att resa men räknade snabbt ut att det blev 6:e veckan i rad som jag haft minst en flygresa inbokad!

Jetlag och allmän trötthet efter två intensiva veckor i mångmiljonstäder gjorde att helgen förflöt som i en dimma. Tog mig dock till gymmet i söndags eftersom jag visste att det skulle dröja tills nästa gång. Till kontoret och jobba hela måndagen för att sedan hoppa på flyget till hemlig ort. Sitebesök hela tisdagen (spenderade större delen av dagen med att köra en XC60, helt OK dag på jobbet :)) och sedan hem till Stockholm igen på kvällen.

Onsdag morgon hade jag en session med James Jowsey, rörlighetsguru som var på besök från England. Det gav  jättemycket och jag ser fram emot de resultat som sannolikt kommer av att göra de övningar jag fick och som ska utföras flera gånger dagligen!

Efter det bar det av till kontoret för konferens. Efter diskussionerna avslutats för dagen bar det av till Berns för middag följt av en sväng till 1900 och Golden Hits (funderar på vem som föreslog detta ställe?) med några hängivna kollegor.  Blev även några armbrytningsmatcher på Golden (var faktiskt INTE jag som var initiativtagande till detta!) varav en varade i flera minuter och vars sviter fortfarande känns i höger arm. :)

Konferens under torsdagen följt av vidare jobb på kontoret (mycket att ta igen när man är uppbokad under dagarna) som resulterade i att jag inte var hemma förrän kl 21. Därtill lagom sliten efter föregående natts korta sömn och välförtjänt huvudvärk... Hade dessutom  monsterträningsvärk i benen sedan onsdagen, längesedan jag gjorde så många knäböj och utfallssteg under ett pass!

Idag jobb till kl 18 men nu är det helg och jag har bara sömn och träning inplanerat, skönt!


På semester i Seoul och Beijing!

Inget bloggande på länge och det beror på att jag just nu befinner mig på semester i Asien! Haft en vecka med fullspäckade dagar i Seoul (med anledning av syster Annas bröllop nr 2) och befinner mig just nu i Beijing med en veckas ytterligare semester framför mig! Mycket semester att ta ut och lika bra att passa på att ta ett land till när man ändå är här borta. Mitt i vår mest hektiska tid på jobbet visserligen men håller mig till viss del up do date ändå. :)

Ingen träning alls sedan avresan i torsdags förra veckan (inte funnits en sekund över) men mycket promenader har det blivit. Höften har hållt förvånansvärt bra men lite jobbigt blir det efter en hel dags sightseeing. När vi var på Fuerteventura i april kunde jag knappt gå någon kilometer utan att få ont så det har ju definitivt gått framåt sedan dess i alla fall.

På hotellet här i Beijing finns gym så planen är att träna åtminstonde några dagar under kommande veckan!


RSS 2.0