Lugn träningsjul

Kommer inte bli så mycket träning under julen utan får bli mer fokus på triggerpunktsbehandling och att låta kroppen vila upp sig lite. Ingen träning i helgen med andra ord.
 
I Valdemarsvik nu och är fortfarande, efter dagens bilkörning, inte mer imponerad av V40:n än vad jag var i fredags. Men volvo är alltid volvo så dålig är inte bilen. Föredrar dock V60 och XC60.
 
Bild från vår uppfart, V40:n står bakom pappas V60. 
 
 

Träning och bilkörning

Onsdag
 
Akupunktur för högerbenet hos min sjukgymnast på Odenplan. Ingen träning.
 
Torsdag
 
Kände mig helt avtrubbad när jag kom till gymmet och träningen blev därefter, högst ineffektiv. Började i alla fall med delar av min höft-knä-fot rehab och därefter diverse toes to bar och kipping pull-ups. Sedan de övningar som får räknas som det vettiga jag fick utfört:
 
Strikta pull-ups: 6-6-6-6-6-5-5-2. Valde att lägga fokus på att inte köra max antal repetitioner per set utan la mig på ett antal som jag skulle kunna hålla ett antal set. Ett tag tänkte jag försöka komma upp till totalt 50 st men underarmarna dog totalt så fick nöja mig med 42 st.
 
Inåt- och utåtrotation i kabel: 3 x 8/8 av vardera
 
Fredag
 
Vila. Bilresa ned till Göteborg. Tog mig friheten att uppgradera hyrbilen till en V40 eftersom jag inte kört den Volvon än. Snöigt och moddigt fram till Brahehus så fick köra ganska försiktigt ned dit. Resterande sträcka var vägarna relativt torra däremot så fick bra tillfälle att testa bilen. Än så länge är jag inte särskilt imponerad men har ju några mil kvar att köra med den så finns fortfarande chans till en förbättring av totalintrycket.
 
Ont i knät nu efter dagens bilkörning, segt. Hoppas det inte kommer störa när det är dags att köra hem till Valdemarsvik på söndag, inte min grej att sitta i passagerarsätet :)
 
Två av vindkraftverken som O2 uppfört vid Brahehus.
 
 
 
 
 

Press och godis

Bra pass i dag också och kroppen kändes över förväntan. Detta trots ett relativt tufft pass igår.

Uppvärmning med 11 min cykling och sedan höft-knä-fot rehab, följt av några pressövningar.
 
Hantelpressar: 8-5-5-5-5-5, 12-16-16-14-14-14 kg
 
Excentriska HSPU på viktplattor: 5-5-3-2. Segt att hålla emot i slutet vilket resulterade i lätt huvudvärk :)
 
Armhävningar: 5 x 15, 2 x 10, 1 x 5
 
Lite känningar i min högeraxel nu men kunde varit betydligt värre. Avslutar med en bild på en av våra godisskålar som vi fått till kontoret idag. Livsfarligt med fri tillgång till så stora mängder lösgodis. Mådde rätt illa i början på träningspasset i dag som reaktion på allt godis jag tryckt i mig under eftermiddagen :) 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bra träningspass!

Rolig och bra träning idag! Värmde upp med 16 min cykling och sedan massa stretch. Därefter var det dags för ett pass med fokus på drag och bål.
 
5 varv av:
 
5 stångrodd 40 kg
3 excentriska dragon flags
 
5 varv av:
 
7/7 Renegade rows 14 kg
10/10 Sidoliggande höftlyft (mage)
 
Excentriska breda pull-ups: 3 x 5, kipping up och excentriskt ned
 
Kipping pull-ups: 10-5-5
 
Huvudstående fällkniv: 3 x 10
 
Diagonaler på rygg: 3 x 5/5
 
Diagonaler på boll (rygg) : 3 x 10/10
 
Nu ska jag ge mig på lite triggerpunktsbehandling för mina ben!

Rehab like an Ironman

För någon vecka sedan beställde jag diverse grejer från USA. Bland annat ett triggerpunktsset som var speciellt inriktad mot ländrygg och höft. Utvecklat av en flerfaldig Ironmanvinnare som tröttnade på att gå på behandlingar hela tiden och ville kunna göra något åt stela muskler själv hemma. Ett bra komplement till foamrollern som utnyttjats flitigt de senaste två åren! 
 
 
Lördag
 
Simning. Planen var att i alla fall få ihop en kilometer men blev bara följande:

5 x 50 m frisim med 1 min vila mellan seten

5 x 25 m frisim i snabbt tempo

Seg i överkroppen och massa folk i vägen så tappade motivationen och åkte hem efter det. Så otroligt irriterande med folk som bara ligger och flyter mitt i banorna. Segt överhuvudtaget med alla som simmar sakta men är väl ett problem man aldrig kommer komma ifrån när man simmar inomhus. 
 
Söndag
 
Inne en sväng på Friskis för att köra mitt rehabprogram för höft-knä-fot. Värmde upp med 10 min cykling och lite hopprep. 

Snö!

Onsdag
 
Hos Martin på Fysioetana. Fokus på att massera benen och släppa på alla spänningar där. Markant skillnad efteråt, kände mig mycket mjukare i kroppen. Fick ordinerad vila och tillsagd om lite lugnare träning de nästkommande två dagarna. 
 
Torsdag
 
Som sagt, ordinerad lugn träning så blev ett presspass med relativt lätt belastning. 
 
Gjorde några strikta HSPU (hur lätt som helst!) och även en där jag gick upp från huvudstående till handstående utan att ramla mot väggen! Riktigt roligt då jag haft problem att hitta bra position för händerna och därmed inte lyckats få till strikta HSPU alls bra. Men fick ett tips av Friskis Stefan vilket gav utdelning på en gång! Strikta HSPU är kanske inte att definiera som lätt träning men Martin sa att träningen gärna fick vara explorativ vilket detta faktiskt var :)
 
Bottoms-up kb-press: 7 x 5 med 12 kg och 1 x 5 med 14 kg
 
Armhävningar: 5 x 10
 
Armhävningar mot skivstång: 5 x 10
 
Fredag
 
En sväng förbi gymmet men fick inte mycket gjort. En typisk dag då jag borde vilat istället för att köra halvdant. 
 
Lördag
 
Ska strax bege mig ut i de snöiga vädret och ta mig till Åkeshovs simhall för lite simning. Kollade precis runt på väderläget för några orter och kom in på en webkamera som visade väderläget i Andermatt, se bild nedan. Ser verkligen fram emot att åka dit men kommer sannolikt att få ta det alldeles för lungt med skidåkningen tack vare mitt högerknä. Men finns nog annat skoj man kan göra ändå!
 
Andermatt i dag kl 14.44

Drag och bål

Måndag
 
Hos min höft-knä-fot sjukgymnast. Gick igenom mina övningar igen och märkte att jag gjort några på ett halv felaktig sätt så var en nyttig genomgång. Diskuterade igenom de problem jag haft med högerbenet på sistone också och slutsatsen var överansträning. Jag har återigen kört mina rehabövningar för mycket. Att det ska vara så svårt för att göra något lagom. Har dessutom kombinerat dem med andra benövningar vilket inte var helt optimalt.
 
Efter besöket där tog jag mig till Friskis för lite sen träning. Var sugen på att komma hem så blev ett kort och effektivt träningspass med två övningar, några bålövningar samt lite stretch och rörlighet. 
 
Stångrodd: 5 x 5 med 40 kg
 
Strikta pull-ups: 1-2-3-4-5-6-5-4-3-2-1
 
Tisdag
 
Planen var ett pass med pressfokus men i en övning i räcket fick jag något som kändes typ som en lätt akut nackspärr så blev mest bara massa bålövningar.
 
Inledde först med att vandra fram och tillbaka mellan handstående och liggandes på mage. Så att jag i "toppläget" på repetitionen stod på händerna med magen mot väggen. Körde 3 x 5 av den. Bra uppvärmning!
 
Körde 5 set med olika dragon flag varianter, vindrutetorkaren i räcke (här jag fick "nackspärren") lite toes to bars, hängande benlyft ( 3 x 10), sidohöftlyft (3 x 10-15), massa varianter på huvudstående fällkniv och avslutningsvis lite träning på handstående.
 
Idag var jag supernära att få en helt godkänd dragon flag, dvs klarade inte bara vägen ned utan även vändningen och sen tillbaka till ursprungspositionen igen. Böjde dock lite i höften när jag skulle tillbaka upp så var inte helt strikt. Men nu är det nära!
 
Hoppas på att min "nackspärr" går över till imorgon så jag kan köra mina pressövningar då istället!
 

Skidpremiär

Lördag

Vila.

Söndag

Premiär för säsongens första längdskidåkning. Åkte en runda på Grimstafältet, som hade helt OK spår, för att testa hur respektive skada klarade av skidåkningen. Kändes bättre än förväntat men gjorde lite ont i axlen i stakningen. Skyller det på bar muscle-up försöket i fredags som så här i efterhand inte var så supersmart att ge sig på. Att jag aldrig lär mig... Kände inget i varken höft, knä eller fot under själva skidåkningen men knät är rätt surt nu så helt optimalt var det helt klar inte. Får se hur det blir med träningslägret till helgen. Eventuellt blir det ändå framflyttat pga snöbrist dit vi ska (Grönklitt) och alternativet (Harsa i Järvsö) verkar enligt vissa ha sina brister också så får se vart det landar.
 
Jag och mina kollegor efter att vi tagt oss igenom stafettvasan 2010.
 
En skiddag i Grönklitt vintern 2010.
 
På eftermiddagen sen blev det ett kort pass på Friskis. Kom dit en timme innan stängning så hann i princip bara stretcha, köra lite bålövningar (sidoliggande höftlyft bl a) och träna på handstående. 
 
-------------
 
I morgon ska jag till min höft-knä-fot sjukgymnast. Ska bli intressant och höra vad han har att säga om de problem jag haft med mitt högerben senaste veckorna.

Fokus på rehab

Efter jobbet idag blev det akupunktur för utsidan av mitt högerben hos min sjukgymnast på Odenplan. Sedan begav jag mig till Friskis City för diverse stretch, rehab och träning. Hade ingen direkt plan när jag gick dit men fick ihop ett helt ok pass ändå. 
 
Inåt- och utåtrotation i kabel: 3 x 8/8 av varje.
 
Enarmslatsdrag: 3 x 8/8
 
Ringpull-ups med false grip: 5-5-4-4-2
 
Statisk pull-up: 3 x 30 s, häng med omvänt grepp i toppläget av en pull-up.
 
Försökte mig även på en strikt bar muscle-up, med gummiband som hjälp. Gick sådär. Hade inget bra grepp alls (ingen talk) och fastnade i gummibandet på vägen upp (resulterade i att jag höll på och dra av mig tröjan) men lyckades krångla mig upp i alla fall. Sedan körde jag några dips på räcket och hoppade ner igen. Hade tänkt göra fler men gick över till ringpull-ups istället, såg dock till att hämta mitt talk innan det! 
 
I helgen ska jag försöka få till ett pass på längdskidor för att se hur mina respektive skador klarar av skidåkningen. Träningsläger med jobbet inplanerat nästa helg så måste testa för att se om det är värt att åka med. Vill inte riskera att göra någon skada värre (framförallt knät) inför Andermatt så måste kännas bra för att det ska bli av!

Enastående!

Klockan är över 23 och det är dags för kvällsmat. Sen torsdag som vanligt, tur att jag blivit bättre på att äta något mellan lunch och kvällsmat :)

Måndag
 
Halvkrasslig/vila.
 
Tisdag
 
Massa stretch och rörlighet. Även lite höft-knä-fot rehab. Knät är inte bra alls, segt.
 
Onsdag
 
Relativ lugn träning pga att jag fortfarande inte kände mig helt hundra. Värmde upp med diverse rörlighet och fram och tillbaka mellan superplankan och "stå med raka ben och händerna i golvet".
 
Strikta pull-ups: 5-5-5-5, de två första seten med vanligt grepp och de två sista med omvänt grepp. 
 
Hantelrodd mot bänk: 5-5-5-5-5, 16-18-20-20-20 kg
 
Halv dragon flag: 4 x 3. Här kände jag mig stark!
 
Strikta toes to bar: 3 x 5
 
Mellan ett av mina dragon flag set kom en medelålderskvinna fram och sa "du är enastående". Intressant kommentar att fälla men antar hon tyckte det såg bra ut när jag körde den övningen :)
 
Torsdag
 
Hann inte till Friskis för min första gyminstruktion (som turligt nog blivit avbokad) pga sena möten på jobbet men  blev en instruktion och lite träning i alla fall.
 
Hantelpressar: 5-5-5-5-5, 10-14-16-14-14 kg
 
Armhävningar: 10 x 10
 
Körde  även lite höft-knä-fot rehab.
 
Seg i tricpes idag trots avsaknaden av pressövningar i går. Men dragon flag brukar alltid dra bra i triceps så antar att det kommer därifrån. I övrigt bra träningsvärk i magen från igår vilket är lite jobbigt i samband med den rethosta jag har :)

Senaste veckan

Senaste veckan har präglats av att jag känt av diverse skador och dessutom inte varit helt frisk.Lätt träning på måndagen, vila under tisdagen, konferens med jobbet onsdag till fredag = vila och även vila hela helgen pga förkylning. Har dessutom tappat rösten totalt vilket är enormt handikappande.
 
Nästa vecka borde bara kunna bli bättre rent träningsmässigt i alla fall! Under förutsättning att förkylningen ger med sig förstås...
 
 

RSS 2.0