Dumma vrist!

Måndag

Besök hos min sjukgymnast för att se om han hade någon teori om varför min vrist känns som den gör. Överansträngning var vad han trodde på så han knäckte lite i foten (ytterst obehagligt) för att öka rörligheten i foten, stretchade den lite och masserade sedan min vad (ytterst smärtsamt). Fick lite övningar att utföra dagligen och ska börja köra med mina iläggssulor när jag tränar. Har tydligen en tendens att knipa med tårna när jag ska balansera på vänster fot (vilket inte gör saken bättre) och som jag ska försöka vänja mig av med i samband med detta också.

Sjukgymnasten konstaterade att min vänstra fotled är väldigt mjuk. Jag har hört det förr (av osteopater) och mjukhet i fotleden kan tydligen bero på tidigare stukning men vad jag minns har jag aldrig stukat någon av mina fötter tidigare. I och med det och min pronation som jag har gör det att jag faller in väldigt mycket när jag står på vänster fot och t ex kör de övningar jag fått av Jowsey. Eftersom jag körde dem väldigt flitigt blev det tydligen för mycket för min fotled vilket ledde till överansträning. Fortsatte ju dumt nog att köra dem på vänster fot även när jag kände att det började göra ont men la inte ner förrän det var så pass att jag inte kunder köra övningarna på den foten längre. Att jag inte lär mig lyssna på min kropp i tid!

På kvällen instruktioner på Friskis följt av lite benträning. Gav dock upp hyfsat tidigt då jag var trött och seg i benen sedan senaste benpasset.

Tisdag

Vristen kändes bättre idag! Hade även mina ilägg i mina vanliga skor vilket kanske gjorde sitt. Nu ska jag bara se till att vara extra noga och inte köra övningar som riskerar göra det värre.

Hantelpressar: 5-5-4-6-6, 16.3 kg de tre första seten och de sista med 13.6 kg.

Excentriska pull-ups: 5-4-3-2-1. Kipping för att komma upp och reglerade sedan farten ner beroende på antal repetitoner.

Nöjde mig så, var lite spänd i trapezius och kände av högeraxeln lite. Ska försöka lära av mina misstag och ta det lugnt när jag börja känna av något!

WOD!

Fredag

Hantelpressar: 5 x 5, 13.6 kg. Sega axlar!
Sittande rodd: 4 x 10
Armhävningar: 8 x 10
Tricepspress: 3 x 10

Lördag

Vila

Söndag

Körde första WOD:en på evigheter idag. Dock fortfarande begränsat med övningar jag kan köra och seg i diverse muskler så tog in några övningar med pilatesboll, vilka dock var lite för temposänkande.

3 varv av:

15 pull-ups
5 toes to bar
20 fällkniv på boll
20 ryggresningar på boll

Bröt pull-upsen om 10-5, mina underarmar behöver definitivt stärkas upp igen!

Sedan blev det några set med ryska svingar (18 kg) och en hel del treor med kb-snatch (14-18 kg). Kände mig oväntat stark i kb-snatcharna!

Avslutade med två rundor av max tid i L-hang direkt följt av 5 toes to bar. Jobbigt för magen men helt klart värst för underarmarna, kändes som två stockar efteråt!

---------------------------------

I övrigt har vi för en gångs skull planerat in en del av sommarens semester i god tid! Bokade idag flyg till Bali med hemresa tre veckor efter ankomst, blir där i juli månad. Direkt efter bokningen började jag givetvis googla på naturkatastrofer och dylikt (terrorism har ju förekommit ett antal gånger där nere) men ska man oroa sig för sånt faller direkt flera roliga platser i världen bort så det här blir nog bra ändå!


Någon random strand på Bali.

"Din träning är min uppvärmning"

Rubriken är ett klassiskt CrossFit citat. Det är lite så det känns nuförtiden när jag tränar, fast tvärtom. Det jag kör som styrka idag (med avseende på lite mer CrossFit-aktiga övningar) är ungefär vad som skulle räknas som uppvärmning på Nordic. Trist men det är bara att gilla läget tillsvidare!

Idag blev det träning på Friskis, fokus på ben och bål.

Svingar: 5 x 10, 16 kg

Enbensmarklyft: 3 x 15/15

Raka marklyft med kb: 15-15-15-15, 16-20-20-20 kg

Enbenshöftlyft på balansplatta: 3 x 15/15

Squats med pilatesboll: 4 x 20, 6 kg hantlar i händerna

Baksida lår på boll: 3 x 15

Diagonaler på boll: 3 x 10/10

Wind mills: 3 x 10/10, 12 kg

Halva dragon flags: 4

Sidoplanka, planka på pilatesboll.

Strikt och kipping

Jag har märkt att jag glömmer skriva upp mycket av det jag tränat. Körde till exempel ett antal femmor i marklyft i tisdags förra veckan. Ytterst relevant att skriva upp så jag kan ha koll på hur det kändes och vilka vikter jag körde på så jag kan följa min väg tillbaka till "riktig träning" igen! Är ju trots allt en blogg som ska fungera som en form av träningsdagbok - får helt enkelt försöka uppdatera oftare!

Söndag (förra veckan)

Hemträning. Bål, diverse armar, rehab och väderkvarnen några gånger per sida.

Måndag

Osteopatbehandling. Instruktioner på Friskis under kvällen, lite rehab och stretch emellan.

Tisdag

Kipping pull-ups: 5 x 10

HSPU: 5 x 5, varav 1-2 st strikta per set och resterande kipping

Armhävningar: 5 x 10

Inåt- och utåtrotation i kabel: 3 x 10/10 för vardera övning.

Onsdag

Vilodag. Sega underarmar från gårdagen, krävs inte mycket för att trötta ut mina muskler i dagsläget!


Inte idag heller

Torsdag

Vila - ingen möjlighet till träning.

Fredag

Träning på Friskis med fokus på ben. Och mycket stretch, jättestel i hela kroppen!

Raka marklyft med 16 kg kb: 3 x 15
Diagonaler på boll: 3 x 10/10
Baksida lår på boll: 3 x 15

Massa knäböj med pilatesboll mot vägg, först utan vikt sedan med 5 kg hantlar i vardera hand. Blev mellan 150 och 200 st totalt. Eftersom min vrist fortfarande kändes överansträngd kunde jag inte köra vanliga knäböj, men med en boll mot väggen blev det mycket bättre vinkel för vristen = en övning som fungerade bra att köra!

Och avslutningsvis en del bål.

Lördag

Kom till Friskis strax innan de skulle stänga så hann bara med lite stretch och rehab samt två dragövningar.

Strikta pull-ups: 4 x 5. Första setet i ringar men axlarna var fortfarande sega sedan onsdagen så blev annat grepp  på de resterande seten.

Renegade rows: 4 x 7/7, 14 kg

Otroligt seg i kroppen men varken högeraxeln eller trapezius sa i från idag så får vara nöjd ändå!

Söndag

Min ursprungliga plan sedan innan årsskiftet var att åka in till Nordic och köra prova på passet idag och om det kändes OK låsa upp mitt kort. Tack vare min vrist fick jag hoppa det men har hittat ett bra liniment och äter voltaren sedan någon dag tillbaka så nu börjar det kännas bättre i alla fall! Sannolikt bara en överansträngning men eftersom vristen aktiveras ganska bra när man går är det svårt att vila den helt och är väl därför det tar sådan tid. Förhoppningsvis ger det med sig i veckan så jag kan åka till Nordic nästa söndag istället!

Idag blir det diverse träning hemma - dags att sätta igång!


Tunga armhävningar!

Möte/konferens hela dagen igår följt av middag  på Radisson ledde till att gårdagen fick bli en vilodag. Hade inte ork att gå upp och träna på morgonen, oväntat... Blev dock en hel del promenerande vilket straffat min vänstra vrist idag.

Konferens idag följt av ett kort träningspass på Friskis Johanneberg som hade ett alldeles för litet gym! Mycket plats för maskinerna men trångt i utrymmena för fria vikter, stretch och dylikt.

Värmde upp med 500 m rodd och körde sedan armhävningar om 5 x 10, tänkt som uppvärmning men tröttade uppenbarligen ut mina axlar rejält! Inte kunnat köra så mycket armhävningar eller dylikt senaste månaden så det blev tungt. Eller just armhävningarna kändes bra men skulle köra lite hantelpressar efteråt och fick syrakänningar nästan direkt! Så istället för tunga femmor blev det 4 x 10 med 10 kg. Körde även lite bålövningar och avslutningsvis körde jag 3 x 10 täta armhävningar.

I övrigt har jag ganska nyss varit och handlat på ICA Focus (vid Korsvägen) som lätt är Sveriges bästa matbutik!

Nostalgi!

Anlände ganska nyss till Göteborg och befinner mig nu på ett hotellrum vid Eklandagatan. Ett hotell som tydligen är ombyggt från studentbostäder. Bodde en tid i Johanneberg när jag pluggade här och har generellt hängt mycket i det här området pga närheten till Chalmers och alla studentlägenheter - nostalgi! I övrigt kan nämnas att tåget var 15 minuter för tidigt (!) till Göteborg idag och resan tog därmed bara 2h 40 min, smidigt med direkttåg!

------------------------

Dålig uppdatering igen pga resa. Spenderade helgen i Orsa Grönklitt tillsammans med några kollegor, var det årliga träningslägret som tog plats. Skoj som alltid men inte lika mycket skidåkning som annars pga mina diverse åkommor. Faktiskt vänster fot/vrist som ställde till det mest... Blev i alla fall två pass på fredagen (totalt 10 km) och två pass på lördagen (2 x 6 km) som enbart bestod av stakning. Tungt för magen och triceps!

Under helgen fick jag även provköra en av kollegornas förmånsbil, en Audi A4 Allroad - en stark utmanare till min annars stora favorit XC60! :)

-------------------------

Tränade på Friskis i tisdags, får se om jag kommer ihåg allt.

Inåt- och utåtrotation i kabel: 3 x 10/10

Sittande rodd: 4 x 10

Strikta pull-ups: 3 x 5

Diverse bål och rehab. Är ganska övertygad om att jag tränade mer men kommer inte ihåg fler övningar!

--------------------------

Vila onsdag, torsdag och söndag.

Förra veckan blev dålig träningsmässigt och den här veckan lär inte bli mycket bättre. I Göteborg till och med torsdag och har begränsat med tid att hinna träna. Får se om jag orkar upp imorgon innan första mötet börjar, Friskis ligger nära så finns en liten chans att det blir träning av i alla fall! :)Semester i snön!

Inget bloggande på länge pga resa till Dalarna (= segt internet) över trettondagshelgen.

Onsdag (förra veckan)

Ben och bål. Märker att jag kört på lite för mycket med Jowseys övningar, ont och stel i framförallt vänster vrist.

Torsdag - Söndag

I vår stuga i Limedsforsen. Några timmars utförsåkning i Kläppen under fredagen som inte gjorde ont i höften överhuvudtaget! Kändes inte ens som att jag hade en skada under skidåkningen! :)


Innan det bär av till Kläppen (ser lagom menlös ut). Riktigt fin skiddag! Strålande sol och mellan 5 och 10 minusgrader!

På lördagen ca 1½ timmes promenad (varav 45 minuter uppför). Även här utan minsta känning eller trötthet i vänster höft och ben!
Foton från promenaden. En hel del snö finns det i Lima!

Promenaden följdes av 2 km längdskidåkning, ett testpass. Här sa dock höften ifrån. Dum som jag var blev det en del diagonalande och stakning med frånskjut trots att jag hade som plan att bara köra ren stakning, dvs det jag vet fungerar för höften. Så höften var lite sur efteråt, igår och även idag. Har man ont i vristerna är inte heller diagonalåkning att rekommedera...

Måndag (idag)

Gyminstruktionerna på Friskis drog igång igen. Riktigt kul att ta tag i det igen faktiskt!

Egen träning blev lite ben, mage samt pressar:

Hantelpressar: 6 x 6, 14 kg

Push press med hantlar: 2 x 10, 14 kgKorta träningspass

Relativt korta träningspass idag och igår.

Igår:


Front squat: 5 x 5, 40 kg

Variant på enbensmarklyft med 8-10 kg hantel: 4 x 15

Teknik i hängstyrkeryck med skivstång. Många hängstyrkeryck blev det - kul med ryck!

Strikta pull-ups: 6 st följt av excentriska pull-ups 3 x 5, samt några set med kipping pull-ups.

Idag

Hantelpressar: 4 x 5 med 16,3 kg och 2 x 10 med 11,1 kg

Lite blandade bålövningar.

RSS 2.0