Framsteg hos osteopaten

Torsdag

Osteopatbehandling. Var helt rak i rygg och bäcken när jag kom dit vilket innebär att de bitarna inte gått tillbaka något alls sedan sist! Fortfarande kompression i vänsterhöftled dock, frågan är vad som är huvudorsaken till att just den biten alltid går tillbaka...

Fredag

Vila.

Lördag

Massa promenerande och lite hemmaträning plus rehab. Blandad träning för rygg, mage, armar samt lite höft- och benlyft. Körde även några set med excentriska tåhäv. Har kört det lite sporadiskt senaste veckorna men nu ska jag testa att köra det i alla fall två gånger per dag och se om det kan hjälpa min fot/vrist/hälsena på bättringsvägen.

Söndag

Rehab och allmän rörlighetsträning. Funderar på om mitt påstådda gangliom kan komma av generell överansträning i höger hand, handled och underarm. Haft lite problem med det senaste veckorna men inte tänkt så mycket mer på det, har dessutom känningar när jag sitter vid datorn så kanske har någon form av musarm?

---------------------------

För att göra inlägget lite roligare lägger jag in två bilder från norrlandsresan senast. Nämnde jag att vi hade tur med vädret? :)
Från norr till söder

Pajala vs Mörbylånga. Ja förra veckan var jag två dagar i Pajala-trakten och denna vecka två dagar i Mörbylånga. Haft tur med strålande vinterväder i norr och varmt och soligt vårväder på Öland! I övrigt finns dock mycket att önska vad gäller båda orterna. :)

Tänkte träna i måndags men blev att jag instruerade en kollega istället för att träna själv! Gick igenom lite olympisk lyftning (skolgymmet i Mbla var en positiv överraskning). Fast i slutet hängde jag på och körde några minuter i plankan  och lyckades även utföra mina striktaste toes to bar någonsin! :)

Jobb och hemresa tisdag, dvs återigen vila.

Idag var planen träning men blev inte så;

Svängde förbi läkarhuset i Vällingby på förmiddagen för att höra om de kunde ha någon teori om varför min fotled inte vill bli bra. Hade inga större förväntningar men fick träffa en vettig läkare som tyckte att en remiss till Arto på Sophiahemmet var bästa alternativet. Detta då hon själv inte var expert på idrottskador och tyckte de kunde göra en bättre bedömning än henne samt att ultraljud (kan vara lämpligt för att se att inget är skadat i hälsena och dylikt), ortopeder etc finns samlat på ett och samma ställe där. Så kanske blir till att återvända till Artro igen... Men någonstans känns det ändå som om foten är på bättringsvägen så förhoppningsvis hinner den bli bra innan det blir aktuellt att åka dit.

Passade även på att fråga om en knöl/knuta jag fått i höger handflata och som ömmat en del senaste veckan. Blev meddelad att det sannolikt var ett mindre gangliom (ett nytt ord att utöka ordbanken med). Blev det inte bra inom någon vecka skulle jag komma tillbaka men av det jag lyckades googla fram verkar det relativt ofarligt. Har dessutom haft liknande förr och de har försvunnit av sig självt så får hoppas att det gör det den här gången också!

Det går verkligen bra för mig - kul om jag måste undvika övningar som har med grepp att göra också!

---------------------

Jag har alltså inte tränat alls de senaste tre dagarna, tar det här med lugn träningsperiod på lite väl stort allvar tror jag. :) Nej men det svårt med träningsmotivationen när hela kroppen är trasig och jag tror faktiskt, tyvärr, att det kan vara en bra grej med lite helkroppsvila just nu.

Lugn träningsperiod

Var ett tag sedan jag bloggade nu och det beror främst på att det varit ganska lugnt på träningssidan.

Ska testa att träna lite lugnare mellan mina osteopatbehandlingar för att se om det gör att inte allt går tillbaka lika mycket som det gjort hittills (på rekommendation av min osteopat). Min axel har dessutom varit irriterad sedan dagen på Bosön vilket gjort att antalet övningar jag kan köra begränsats.

Lite kort om träningen senaste veckorna nedan.

-----------------------


Söndag (för två veckor sedan)

Vila. Extrem träningsvärk i baken och överlag väldigt stel i kroppen. Högeraxeln kändes dessutom sur.

--------------------

Förra veckan

Måndag

Gyminstruktioner.

Strikta pull-ups: 6-5-4-3-2-1
Utåtrotation i kabel: 3 x 10/10
Diagonaler på boll: 3 x 10/10

Tisdag

Armar och lite bål.

Onsdag

Osteopatbehandling. Ska från och med nu och några veckor framöver skala ner lite på vikterna när jag tränar.

Torsdag

Yoga-pass på Friskis följt av lite gymträning och rehab.

Axellyft 3 x 15
Enarmsrodd i kabel: 3 x 10/10
Enarmslatsdrag i kabel: 3 x 10/10

Fredag - Lördag

Kommer inte ihåg...

Söndag

Vila

-------------------------

Denna vecka

Måndag - Tisdag

I fält med jobbet. Två dagar i Tornedalen med strålande sol, några minusgrader och massa snö - uppfriskande!

Onsdag

Lite drag, bål (ett antal set med evil wheel t ex) och rörlighetsträning.

Torsdag

Osteopatbehandling.

Fredag

Fokus på rehab och rörlighet.

Lördag

Massa promenerande på stan.

Söndag

Rörlighetsträning + promenad.

---------------------------

I morgon åker jag till Mörbylånga för två dagar på vårt kontor där. Får se vilka träningsmöjligheter som ges då!


RSS 2.0