Träning och cykelförvaring!

Måndag

Ett inte alltför avancerat benpass som bland annat innehöll benspark och baksida lår på boll.

Tisdag

Vila.

Onsdag

Hos min sjukgymnast på morgonen. Fick en väldigt skev låsning i bröstryggen i måndags som han fick bort på en gång. Blev även lite triggerpunktsbehandling och massage av min onda axel/skuldra.

1500 m bröstsim på kvällen. Fick till andningen riktigt bra, stor skillnad mot senast jag testade!

Torsdag

Bottoms up kb-pressar (enarms): 5-5-5-5-5, 12-14-14-12-12 kg. Avslutade med en dubbel press också på 5 repetitioner med 12 kg - kräver fokus!

Inåt- och utåtrotation i kabel 3 x 8-10 för vardera övning.

Enarms latsdrag: 3 x 10

Lite armar och bål.

Fredag

Stege i plankan:

2 min planka - 1 min sidoplanka - 1 min sidoplanka andra sidan
1 min 30 s planka - 45 s sidoplanka - 45 s sidoplanka andra sidan
1 min planka - 30 s sidoplanka - 30 s sidoplanka andra sidan

Cykling ca 15 km. Försökte hitta bra cykelvägar mer västerut/norrut men var bara massa sega cykelbanor och folk överallt så blev en kort runda.

Lördag

Cykling 29 km. Denna gång mot Ekerö. Hyfsat högt tempo dit men drog på mig syra alldeles för tidigt så cyklingen hem blev tung!

Monterade även upp en smart cykelförvaringsmöbel som vi beställt från Wiggle - att rekommendera om man har dåligt med plats och vill ha cyklarna i lägenheten!


Översta cykeln är pappas gamla Crescent (som tagit sig runt Vättenrundan 1984 och- 85) som Hannes fått till förfogande och nederst min Sintesi!

Söndag

Pull-ups: 4-4-3-2-1. Så fort det blir tungt fungerar höger skuldra inte alls bra. Måste stärka upp ryggen i övningar med brett grepp. Är väldigt svag där och tror det kommer hjälpa mig att stabilisera skuldran bättre i bland annat pull-upsen.

Pull-ups supinerat grepp: 4-3-2-1

Sittande rodd med brett grepp: 5 x 10

Och diverse bål.

---------------------------

I övrigt så har jag följt Regionals hela helgen (kval till CrossFit Games i USA) och Númi från Nordic och Carro från CF Kalmar gick båda vidare till Games, riktigt kul!

Ännu mer cykling!

Fredag

Besök hos min sjukgymnast på morgonen (fokus på axel/skuldra).

På eftermiddagen träning på Friskis Sveavägen. Började med mycket rörlighet, stretch och rehab fölt av lite axlar och bål.

HSPU: 4 x 5

Dips: 2 x 5

Halva dragon flags: 4 x 1

L-hang: 3 x 15 s

Lördag

54 km cykling. KOmmer inet ihåg exakt hur lång tid det tog men ca 2 h 10 min - 2h 20 min. Seg i benen! Hade uppenbarligen inte hämtat mig helt sedan torsdagens cykling.

Söndag

Vilodag men blev några kilometers promenerande i stan i alla fall!

Varierad träningsvecka!

Måndag

Morgon

1500 m bröstsim innan jobbet. Tog ca 40 min. Köpte årskort på badet så nu blir det förhoppningsvis ett simpass i veckan i alla fall!

Kväll

Gyminstruktioner på Friskis och sedan lite egen träning. Hyfsat seg så blev bara ett fåtal övningar:

Strikta pull-ups: 5-4-3-2-1-5. Sista setet med supinerat grepp.

Ringrodd: 3 x 10

Hantelpress och kb bottoms up 2 set av vardera övning, 10-12 kg. Seg i axlarna!

Tisdag

Osteopatbehandling. Bäckenet håller sig fortarande på plats men cyklingen sätter sina spår så musklerna kring höften och nedåt utsida lår var spända vilket osteopaten bland annat jobbade med.

Onsdag

Testade på att träna på Friskis Ringen på Söder. Trevlig anläggning med stora stretchytor!

Inåt- och utåtrotation i kabel: 3 x 10/10 vardera

Bottoms up kb-press: 8-5-5-5-5, 10-12-14-14-12 kg

Hantelpress 10 repetitioner (10 kg hantlar) och sedan bänkpress 2 x 10 med 30 kg. Längesedan jag körde bänk pga axeln men kändes riktigt bra och lyckades hålla stången helt rak! Har annars en tendens att jag pressar för mycket på ena sidan.

Kort WOD innehållande kipping pull-ups: 4 x 5 och några armövningar.

L-sit i dipsställning: 3 x 15 s. Riktigt lätt! :)

Några strikta toes to bar, plankan med 15 kg, sidoplankan, sidorotation med medicinboll (6 kg) och diagonaler (för ryggen 3 x 10/10.

Avslutade dagens träning med att dra ned till Eriksdalsbadet och körde lite blandade simningstekniker. Blev nog totalt ca 500 m. Mycket fokus på att hitta en bra andningsteknik i bröstsimmet.

Torsdag

29 km cykling, till Ekerö T/R. Tog 1 h 10 min.

--------

Prognosen för helgen visar sol så planerar ett långpass på cykeln - ser fram emot det! Och på måndag öppnar Eriksdalsbadets utomhusbassäng; tror att simning där på morgonen eller lunchen kommer bli en hit!

Fin cykling på mälaröarna!

Lördag

Vila.

Söndag

Ca 6 km promenad. Gick till Sigges Cykel i Hässelby/Vinsta och inhandlade en ny cykelhjälm och en cykelslang till min "vanliga" cykel. Ska fixa cykeln i veckan så veckan efter kristihimmel blir det nog premiärcykling till jobbet!

Sent på eftermiddagen blev det 49 km cykling utåt Mälaröarna. Tog ca 2 h inklusive några stopp. Fint väder och riktigt härlig cykling!


Den sträckan jag cyklade i tag T/R.

Simning på Eriksdalsbadet!

Måndag - Tisdag

Vila. Konferens med jobbet (mån-tis) och på måndagen blev det i vanlig ordning väldigt sent så orkade inte med någon träning på tisdagen. Kan rekommendera Gondolens bar - riktigt fin utsikt!

Onsdag

Lunch

Session med James Jowsey. Har extremt stela vader och fick massa olika dynamiska övningar för vaderna, vilket också ska hjälpa till att lösa den smärta jag känner i vänster fot/vrist. Tack vare stelheten i vaderna kommer jag inte åt höften i en del av hans övningar så ska satsa på att köra dessa stretchar i ca 4 veckor och sedan återgå till det program jag fick i november (under förutsättning att jag är smärtfri vänster fot då). Sedan blir det en uppföljning i juni, dock via mail. Synd att Jowsey inte bor i Sverige!

Kväll

Strikta pull-ups: 5-3-5-4, omväxlande grepp och fokus på att skuldrorna skulle vara på plats.

Kipping pull-ups: 3 x 5, drar otroligt snett. Här är det bara att försöka lära om.

Inåt- och utåtrotation i kabel: 3 x 10/10 vardera.

Diagonaler på boll: 3 x 10/10

Armhävningar på balansplatta: 3 x 8, fokus på att ha axlen/skuldran på plats.

Halva dragonflags: 3 x 1

Diverse bål, lite handstand, ringrodd.

Torsdag

Faddergala på Friskis Lindhagen. Ska vara fadder åt en av de nya gyminstruktörerna på Friskis så var mat och sedan träning som stod på schemat den kvällen. Träningen blev en form av TMI-pass och körde de övningar som gick och modifierade de som inte fungerade. Förvånansvärt var burpees det som kändes bäst!

Fredag

Simmade 2 km bröstsim (ca 55 min) på Eriksdalsbadet. Ska nog köpa simkort nästa gång. Får ju tillgång till Stockholm stads alla simhallar då så kommer finnas bra möjligheter till simträning! Tror simning på lunchen kan vara en bra idé t ex; Eriksdalsbadet ligger bara ca 10 min från kontoret så tror det kan bli riktigt bra! På lunchen får man dessutom tillgång till 50 m bassängen, kvällstid har man tyvärr bara 25 m bassängen att hålla till godo med och då blir snabbt tråkigt om man ska simma långt!

----------------------

Imorn ska jag fixa en ny slang till min "vanliga" cykel. Planen är att börja cykla till jobbet i alla fall två dagar i veckan. 20 km vardagsmotion de dagar jag kommer cykla är bra!

Uppdatering på träningsfronten!

Som jag skrev i förra inlägger har jag inte kunnat träna alltför mycket roligt men tränat har jag likväl gjort! Tills för en vecka sedan var det bara gymträning men senaste veckan har jag både simmat och cyklat!

Spenderade förra veckan på Cypern och de hade en 25 m bassäng som jag passade på att utnyttja (tillsammans med det lilla gym de hade på hotellet). Simningen kändes förvånansvärt nog inte alls i höften!! Tidigare har jag fått ont när jag simmat på ett tag men nu simmade jag upp till 2 km i sträck utan minsta känning - framsteg!

Simmade 5 av dagarna och det såg ut som nedan (bröstsim):

800 m, 500 + 500 m (första 500 m i intervaller; 25 m lugnt, 25 m snabbt), 1000 m, 2000 m, 700 m


Bild på poolen (från Fritidsresors hemsida).

Eftersom det gick så bra att simma ska jag köpa simkort här i Stockholm och försöka simma 1-2 ggr i veckan. Vill lära mig crawl också så man kan få upp lite högre tempo!

-------------------

Kom hem till Sverige i fredags natt och har sedan dess hunnit med två cykelturer med min racer. 15 km igår och 30 km igår. Återigen kändes det inget i höften!!

Konditionstränig i all ära men det är CrossFit jag vill hålla på med och om foten bara kan ge med sig kanske jag kan börja hoppas på att ett pass på Nordic är inom räckhåll! :)


Uppdatering på skadefronten

Oj, ser att jag inte bloggat sedan mitten på mars. Så kan det gå och träningsmässigt har det inte varit jättemycket roligt att rapportera om då mina diverse skador inte tillåtit alltför rolig träning. Tänkte i alla fall passa på att köra en uppdatering på skadefronten. Inte alltför uppmuntrande läsning tyvärr...

Skademässigt (tragiskt nog blir det en lista...)

Höft (vänster)

Har varit hos min osteopat några gånger och tycker definitivt att det gått framåt där. Har fått riktigt bra rörlighet i höften (dock inte helt jämn ännu) och mitt bäcken håller sig på plats vilket är bra!

Fot (vänster)

Varit hos på Artrokliniken för att först få ett ultraljud av min hälsena (allt såg bra ut) och sedan för att träffa en ortoped där. Blev skickad på en magnetröntgen med foten men inte heller den visade på något skumt. Dock tyckte läkaren att själva övergången mellan hälsena och vad var svullen (vilket den också varit sedan januari) men kunde inte säga vad det berodde på då röntgen inte visade något. Typiskt läkare.

Har precis avslutat en Voltaren-kur igen och foten kändes faktiskt riktigt bra under tiden jag åt Voltaren. Nu känns det lite i foten men den är defintivt bättre än på länge vilket är bra!

På tisdag ska jag för övrigt träffa James Jowsey igen (hade en session med honom i november med fokus på höften) och jag hoppas han kan ha några bra teorier om min fot - var trots allt hans övningar som med största sannolikhet orsakade mitt fotproblem. Jag skyller dock inte alls detta på Jowsey och det är inget fel med övningarna utan det är JAG som borde ha tagit det lugnare med dem. Lätt att vara efterklok som vanligt...

Axel (höger)

Min axel har alldeles för lätt att bli irriterad. Om jag bara låter axeln vila några dagar eller någon vecka när den blivit irriterad känns det bra men likväl kommer smärtan så småningom tillbaka. Jag har sedan tidigare fått konstaterat att min höger skuldra/axel är lägre än min vänstra vilket gör att jag lätt får inklämningssymptom i massa övningar för överkroppen. Kör dock massa sjukgymnastikövningar för axeln och har lyckats stärka upp bra i kring så jag hyfsat kan hålla skuldran/axeln på plats i en del övningar. Men det är lätt att falla tillbaka i mina gamla rörelsemönster (speciellt om man kör många eller tungt) så likväl får jag ont till och från.

Bara att jobba på med sjukgymnastik och tänkta till lite extra när jag kör övningar som involverar skuldran/axeln!

Hand (höger)

Kan ha nämnt det tidigare men i alla fall. I samband med att jag uppsökte läkare för min fot bad jag henne titta på en liten knöl jag har i höger handflata (sitter ca 5 cm nedanför lill- och ringfingret) och som ömmat en del när jag haft tryck på knölen (t ex hänga i räcke, hålla i en hantel). Läkaren trodde det var ett ganglion men blev skickad till ett ultraljud för att utesluta senruptur etc. Ultraljudet visade dock att jag har en kontraktur och som inte kommer försvinna av sig själv.

Nu störs jag i alla fall inte alls av det och hoppas på att det fortsätter vara så!

RSS 2.0