Hockey på Hovet!

Hockey på Hovet i två bemärkelser i lördags! Mitt föreningsnamn i min studentförening i Göteborg är faktiskt just "Hockey" pga mitt genuina hockeyintresse. :) Hade säsongskort två år på Scandinavium (bland annat år 2005 då de tog SM-guld!) och kom ofta sent till festerna eftersom det blev mycket matcher att gå på och bland annat därav ansåg folket att det var ett passande namn! Kan nämnas att samtliga föreningsfolk blir tilldelade ett nickname.
 
Såg AIK-Frölunda och det blev både förlängning (0-0 efter full tid) och straffar vilka slutligen AIK tyvärr vann. Fortfarande inte sett Frölunda vinna på bortaplan i Globen eller Hovet! 


Frölunda mot AIK in action. Väldigt lite publik som synes.

Innan hockeyn blev det dock lite träning. Hade tyvärr skumma känningar på höger sida strax under revbenen vilket gjorde att jag inte kunde köra så mycket. Vid varje tungt andetag gjorde det nämligen ont och tränar man blir man ju trots allt ansträngd. Fick i alla fall följande utfört:

Strikta pressar: 8-8-8-8-6, 20-25-25-25-25 kg. Verkligen inte helt optimalt att köra för dagen men var ända övningen jag verkligen ville köra så tog mig igenom den ändå. Kändes ingenting i höger axel trots att det var pressar med skivstång, bra!

Benspark: 3 x 10/10, 2 x 12 och liggande lårcurl: 3 x 10/10, 2 x 10

----------------------

Hade planerat att träna i söndags men smärtan under revbenen satt i, kunde endast sova på vänster sida lördag natt utan att det gjorde ont och kunde varken gå eller andas utan att det högg till ordentligt, så blev till att tillbringa söndagen på St:Görans akutmottagning. Massa folk där så fick vänta i flera timmar men fick slutligen träffa en läkare som gjorde bedömningen att någon muskel nära lungan sannolikt var överansträngd vilket gjorde att jag fick smära vid rörelse och andning. Så jag fick en voltarenspruta och efter någon timme kunde jag andas som vanlig igen - otroligt skönt! Fick även ta två vändor med blodprov och en lungröntgen för att utesluta eventuell propp i lungan men allt såg som tur var bra ut!

Har haft ont till och från både idag och igår men voltaren lindrar så får fortsätta äta det och träna lite lugnt och hoppas det går över snart!

Tränade lite både igår och idag samt var hos sjukgymnasten inför operationen igår men nu vill jag sova så får redovisa det en annan gång! Funderar faktiskt i nuläget av flera anledningar på att skjuta fram operationen...

Det blir inte alltid som man tänkt sig :)

Igår skulle jag tränat men blev inte så...

Generellt onyttig men trevlig dag och kväll igår! Börjar med att följa med till Ciao Ciao på lunch och faller för grupptrycket och beställer en pizza. Att beställa pizza till lunch när man jobbar är sådär, blir så himla mätt och trött efter det men efter två koppar kaffe kände jag mig hyfsat återställd igen! :)

Efter jobbet hade jag planerat att gå och träna men var lite folk som skulle på AW så tänkte hänga med en stund i alla fall. Hamnade på Grodan och efter en öl (här skulle jag gått egentligen) blev det en cider, följt av vin på Kåken/1900 och Mojito på Nordic Light... Ja, det blir inte alltid som man tänkt sig men trevligt var det och gårdagens förlorade träningspass tänker jag ta igen idag! Hade annars planerat in en vilodag men man får vara lite flexibel ibland!


Jättegod Mojito!!

Idag har en promenad på ca 8 km hunnits med och nu är det in till stan för träning på Friskis som gäller!


Fint väder idag!

Drag

Idag blev det dragfokus och axelrehab på träningen. Inte allt för tunga vikter och övningar generellt men avslutade med strikta pull-ups: 6-6-4-4. Körde med "omvänt grepp", som på bilden nedan (dock utan benen i L-sit formation). :)


L Pull-ups på CFN träning för en evighet sen.

Kort inlägg idag men nu är det dags och äta!

Bara två veckor kvar!

Japp, nu är det till och med lite mindre än två veckor kvar till jag ska opereras! Under förutsättning att jag inte blir sjuk eller att operationen blir inställd av någon annan anledning. Är förkylningstider nu men får göra vad jag kan för att inte dra på mig något!

Träningsmässigt har det hittills blivit två dagar den här veckan.

I måndags hade jag återigen fullbokade gyminstruktioner så fick inte tillfälle att träna förrän sent på kvällen. Blev lite axelrehab, flyes, bål och drag. Lite av varje med andra ord. Strikta chins blev det 4-3-2-1 i, har tappat massa där sedan min axel började strula igen i somras. 

Igår blev det också lite av varje. Höften kändes bra så var "tvungen" att trigga den lite för att inte börja få kalla fötter inför operationen. Front squat fick stå för det.

Front squat: 10-5-5-5, 30-40-40-40 kg. Kändes bra i början men under de sista seten gav sig den bekanta höftsmärtan till känna. Träningsvärk i benen idag så förde något gott med sig också! :)

Enarms kb-press: 8-5-4-5-5, 12-14-16-14-14 kg. Kan ha kört ytterligare ett set med 14 kg men kommer inte riktigt ihåg...

Sedan lite övningar för att "hitta sätet" samt för bålen."Jag tyckte du såg lite bitig ut"

Vilken dålig träningsvecka det här har varit! Blev ingen träning vare sig i fredags eller lördags heller...

I fredags morse kände jag mig småsjuk på morgonen så bestämde mig för att jobba hemifrån under dagen, jobbdatorn hade jag redan hemma. Kände mig något bättre mot kvällen men inte tillräckligt bra för att träna.

I lördags kändes det likadant men hade den årliga utbildningsdagen på schemat så tog mig vid lunchtid ut till Friskis i Kista. Gick dock inte på några pass då allt på något sätt involverade höften utan blev mest att titta på. Tanken med utbildningsdagen är att man ska få ny inspiration men gårdagen hade snarare en motsatt effekt eftersom jag bara blev frustrerad av att stå och titta på! Hittade en helt nyinköpt maskin i gymmet som jag aldrig sett någonstans förut:


Repmaskin på Friskis i Kista. Personligen skulle jag föredra ett rep i taket istället...


Dagens träningstsyrsel. Bad om att bli fotograferad men försökte uppenbarligen få det att se ut som att jag inte ville det :)

På kvällen sedan var det champagne, middag och underhållning. Diskuterade Crossfit med en bordsgranne som också är gyminstruktör och när jag nämnde att jag tävlade i CrossFit gav det tydligen en förklaring till hans första intryck av mig (var nog ett år sedan): "Jag tyckte du såg lite bitig ut". Skön kommentar att fälla! :)

--------------------------

Idag blev det i alla fall träning. Ben, bål, axelrehab och lite press.

Övningar värda att nämna:

Bottomps up kb-press: 4 x 8/8, 12 kg. Börjar hitta tillbaka till vikterna!

Assisterade disp: 3 x 10.

Dips, en övning jag vid full belastning (dvs utan assist) sällan kunnat köra utan smärta i högeraxeln. Genom att successivt köra mindre och mindre assisterat kombinerat med att lägga fokus på min placering i själva dippen, tillsammans med all axelrehab, hoppas jag på att kunna köra dem fullt ut inom några månader utan smärta!

Middag i Stadshuset

Är så sjukt trött efter de senaste gångna två dagarna! Har varit med som utställare för O2 på Vind 2011 så har varit intensiva dagar. Gårdagens mässdag avslutades med middag på Stadshuset i Gyllene salen och sedan var vi ganska många från O2 som drog ner till Riche vilket resulterade i att jag var hemma runt 3 i natt. Trött idag men det var riktigt roligt. Finns så mycket trevliga personer i mitt företag! :) 


Stefan Gunnarsson (från "Så ska det låta") stod för underhållningen till kaffet.

Ingen träning igår eller idag. Hade tänkt träna idag men de få timmarnas sömn tog ut sin rätt så avstod. Att ha stått så mycket under de senaste dagarna har även förvärrat höften, inte bra... Men nu känns det verkligen som att den kommande höftoperationen är helt befogad!

----------------------------

I måndags var det gyminstruktioner men blev ingen direkt träning för min del mer än lite rehab. Testade att svinga lite, 16-20 kg. Kändes OK i höften under tiden men inte efteråt.

I tisdags blev det dragfokus på Friskis.

Inåtrotation i kabel: 3 x 10/10

Utåtrotation i kabel: 3 x 10/10

Enarms latsdrag: 3 x 10/10

Sittande rodd: 4 x 10

Strikta pull-ups: 4-3-2-1

Plankan: 3 x 2 min

Sidoplankan: 2 x 1,5 min

Diagonaler på boll: 3 x 20

Samt lite belastad axelrehab och kipping pull-ups.

Bra träningsdag!

Träning har varit temat för dagen!

Blev först en promenad på 2,7 km till Grimsta fält. Sprang sedan ett varv på 1,6 km (5:15 tempo) och promenerade hem 2 km.  Därefter:

Höftlyft på pilatesboll: 3 x 20

Enbens höftlyft på balansplatta: 3 x 15

Baksida lår på boll: 3 x 15

Diagonaler på rygg 3 x 10

-------------------------------

Sedan var det dags för lunch och en tur in till Friskis.

Excentrisk benspark: 3 x 10/10

Raka marklyft: 10-10-10, 16-20-24 kg (kb)

Excentrisk vadpress: 3 x 20/20

Kipping HSPU: 5 x 4

Flyes i kabel: 4 x 10

Enarms kb-pressar: 5 x 5/5, 12 kg

Armhävningar: 5 x 10

Tricepspress: 3 x 10

Fällkniv på boll: 3 x 15

Plankan: 3 x någon minut (hade ingen klocka att titta på)

Avslutade med att testa 10 svingar med 16 kg och det var otroligt vad lätt det kändes, skönt! Men har svårt att greppa hur jag kunde få upp 24 kg på rak arm (enarms snatch) ovanför huvudet för 1 år sedan. Fast just känslan av att 24 kg är tungt tror jag försvinner snabbt bara man börjar ge sig på de vikterna igen. Får se när det blir aktuellt...


AW och Kimchi screamer

I fredags blev AW med kollegorna och därmed vilodag. Började på Barbeque Steakhouse & Bar med middag följt av en sväng till Casino Cosmopol och sedan öl på Nordic Light Hotel. Efter det var planen att åka hem men mötte upp Hannes, syster m.fl. och åkte en sväng till Söder innan det bar av hemåt.

Igår blev det en 20 km cykeltur utåt Lövsta badet. Mycket trafikövergångar och barnfamiljer på cykeklbanorna så blev inget direkt tempo men skön cykling i det fina vädret!

 
Vid Lövsta badet.

Kvällen fördrevs sedan med middag på Sogni och sedan filmfestival på Zita. Seoul-Stockholm Korean filmfestival gick nämligen av stapeln och filmen vi såg var "The man from nowhere", riktigt bra film. Rekommenderas! Kvällen till ära hade the "Kimchi screamer" som kvällens drink i baren. Både Anna och jag beställde en sådan efter filmen och fick ångra oss bittert. Lätt den äckligaste drinken någonsin!


"Kimchi screamer" innehållande kimchi på burk, tomatjuice och vodka. Serverades med en apelsinklyfta i.

Test 2: Front squats

I torsdags var det återigen träning på Friskis. Blev fokus på drag och sedan lite front squats.

Utåtrotation i kabel: 3 x 10

Inåtrotation i kabel: 3 x 10

Enarms latsdrag: 3 x 10

Kipping pull-ups: 3 x 10. Känns i underarmarna att det var länge sedan!

Lite axelrehab och bålövningar.

Front squats: 3 x 5, 40 kg och 1 x 50 kg. Lyftarskorna på.

Tappade fokus på att spänna sätet ordentligt i böjen vilket resulterade i att det kändes lite i höften i vissa repetitioner. Vid stretchen sedan kände jag att det blivit riktigt stelt också. Med andra ord fungerade det OK när jag verkligen fokuserade och mindre bra när jag inte gjorde det. Räknar det som ett misslyckat test. 

 

Test 1: Marklyft

Nu ska jag undan för undan testa tidigare smärtsamma övningar för att kolla av status på höften. För nu känns den verkligen bättre än på otroligt länge!

Blev sen träning på Friskis i vanlig ordning.

Marklyft: 5-5-3-3-5-5, 50-60-70-70-60-50 kg. Kändes riktigt tungt men så har jag inte kört marklyft på ett halvår heller så hade inga större förväntningar. Höften fungerade utmärkt så nu återstår och se om jag kommer känna av något i morgon.

Assisterade dips: 3 x 10. Inte ner till 90 grader utan stannade strax ovanför för att inte hamna i läget där det gör ont. Just dips är det som axeln annars känns mest i. Kunde ganska direkt känna och se att jag var sned så såg till att bli fotograferad när jag körde.


Notera min snedhet. Höger axel är mer sänkt och framåtlutad än vänster axel. Min sjukgymnast menar att min axel gärna åker fram och därmed får jag ont i vissa övningar, kanske ligger något i det.

Bröstpress med hantlar: 2 x 10

Flyes i maskin: 2 x 10

Sida till sida med medicinboll: 3 x 10/10

Fällkniv på pilatesboll: 3 x 20

Imorgon ska jag ta med lyftarskorna och testa lite tyngre front squats och kanske någon hängfrivändning, under förutsättning att inte höften blivit sämre till imorgon.

-----------------------------

I övrigt känns det väldigt tråkigt med flygolyckan i Ryssland idag. Otroligt tragiskt.

Premiärtur på nya cykeln!

Dags för uppdatering igen. 

Torsdag

Tränade på Friskis men kommer inte riktigt ihåg vad jag körde... Lätt hänt när man kör tråkiga saker och bloggar för sällan!

Fredag

Vilodag. Hämtade ut en hyrbil och blev den här gången uppgraderad från en Ford till en V70 med D3 motorn! Åkte ut en sväng till Bromma blocks och någon timme senare när jag ska betala mina cykelskor som jag hittat (Shimano WM61) upptäcker jag att mitt bankkort är borta. Hade lämpligt nog glömt kvar mitt kort i parkeringsautomaten, smart. Glömde faktiskt mitt bankkort i en biljettautomat för ca 1 år sedan också. Då under resan ner till Fit as F**k i Danmark. Att jag inte lär mig... Skyller på trötthet! Hade som tur var mitt företagskort med mig (som även kan användas privat) så löste sig ändå!


Hyrbilen, olivgrön metallic tror jag färgen heter.

Lördag

Börjar dagen med att ta bilen till Tyresö för "Bike Fit" av min nya cykel. Inställningarna baseras bland annat på skornas inställningar så var däför jag behövde köpa ett par nya under fredagen. De jag hade sedan tidigare är tunga spinningskor som fötterna domnar i, dvs inte optimala för några långcyklingar.

Sedan bar det av hem till Valdemarsvik. Blev en cykeltur på ca 2,5 mil på kvällen för att testa cykeln, kändes riktigt bra! Och inga känningar i höfterna! Dock lite stelt i vänster höft efteråt men ingen nypkänsla under själva cyklingen.
Mitt nyinköp!

Söndag

Vilodag.

Måndag

Gyminstruktioner på Friskis följt av pressfokus.

Bottoms up enarms kb-pressar: 5-5-8-8-8, 12 kg. Högeraxeln kändes stark igen!

Flyes i maskin: 3 x 10. Enda bröstövningen som fungerade bra med min axel idag.

Variant av tricepspress: 3 x 10

Diverse axelrehab.

Tisdag (idag)

Excentrisk benspark: 3 x 10/10

Baksida lår på boll: 3 x 15

Enbens höftlyft på balansplatta: 3 x 15

Höftlyft på pilatesboll: 3 x 20

Diagonaler på rygg (för mage): 3 x 10

Diagonaler på pilatesboll (för rygg): 3 x 20

Utåtrotation i kabel: 3 x 10

Inåtrotation i kabel: 3 x 10

Enarms latsdrag: 3 x 10

Rodd: 3 x 10

Och lite axelrehab med vikt.

RSS 2.0