Träningsläger i Östersund

Ja, sedan i torsdags befinner jag mig i Östersund på träningsläger med några stycken från jobbet. Inför stafettvasan/Vasaloppet. Åkte upp direkt efter jobbet så ingen träning hanns med den dagen. Värt att nämnas är att X2000-tåget vi åkte med anlände till Östersund 10 min tidigare än planerat! Otippat.

I fredags vaknade vi upp till stormvindar och ett antal plusgrader. På eftermiddagen var det till och med uppe i 4 grader! Inte bra för skidåkningen, inget fäste överhuvudtaget trots klister. Så blev mycket överkroppsträning i form av stakning. På förmiddagen blev det 13 km och på eftermiddagen 10 km.

Idag var vi en sväng till Åsarna i hopp om bättre före, och det fick vi! Riktigt bra fäste så fick åka lite diagonalåkning också, bra för konditionen! Började med att åka 15 km. Efter det beslutade vi oss för att även ta andra åket i Åsarna så blev lunch och därefter en runda till. Hamnade på ett sämre spår, dock rekommenderat för dagen av en flerfaldig Vasaloppsvinnare, så blev bara 8 km. Totalt 46 km på två dagar, helt OK mängd!


Åsarnas skicenter, lunchstället för dagen. Åsarna är en klubb med många duktiga skidåkare.


Start och mål för det sämre spåret i Åsarna.

Får se vad morgondagen bjuder på. Förhoppningsvis kallgrader och fina spår!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0