Som natt och dag!

Måndag
 
Min massör (Juha Nissinen) rekommenderade mig att gå till en sjukgymnast, som bland annat är specialist på knän, för att kolla upp så det inte är något annat än löparknä som strular på höger sida. Så hos honom var jag igår. Juha rekommenderade en sjukgymnast som heter Thomas Avenbrand och han verkade riktigt vettig (hur många gånger har jag inte sagt så här om någon...). Eftersom min knäsmärta sannolikt hänger ihop med höft och annat så blev det en genomgång av i princp hela kroppen. 
 
Angående knät så verkar min knäskål inte riktigt sitta på plats vilket har gjort brosket i kring "irriterat". Anledningen till varför det kan ha blivit så här, och även problem med höft och fot, känns ganska uppenbar när jag gör utfall eller knäböj på mitt vanliga sätt. Dvs utan att riktigt reflektera över hur jag ser ut i kroppen.
 
Resultatet av besöket blev i alla fall att jag bokade in ytterligare ett besök måndag nästa vecka, då ska jag vara i gymmet och gå igenom övningar som kan hjälpa mig med diverse stabilitesövningar för höft och annat. Känner att det är något jag saknat hos samtliga personer jag gått till sen jag blev skadad så det är väl på tiden. Thomas ska alltså några veckor framöver fungera som min medicinska PT och jag ser fram emot vad detta kan ge (också något som jag sagt ett antal gånger tidigare...).
 
Tisdag (idag)
 
Idag gick träningen riktigt bra! Lite seg i kroppen men fick en hel del vettigt uträttat ändå!
 
Excentriska HSPU med ca 4-5 cm upphöjning: 3 x 3. 5 repetitioner innan utan upphöjning.
 
Assisterade muscle-up övergångar: 3 x 5-7
 
False grip ringpull-ups med utlåsning i bottenläget: 3 x 3-5. Vilken skillnad det är i greppet med talk jämfört med utan, som natt och dag!
 
Ringpull-ups: 4-3-2-1
 
Pressar med skivstång: 5-5-5-3-3, 20-30-30-30-30 kg
 
Kort WOD bestående av 5 varv med:
 
5/5 renegade rows 13,5 kg
5 huvudstående fällkniv
 
5/5 renegade rows 13,5 kg
4 huvudstående fällkniv
 
.....
 
5/5 renegade rows 13,5 kg
1 huvudstående fällkniv
 
Lömsk kombination! Riktigt jobbigt att stabilisera huvudstående när man är trött i skuldrorna!
 
----------
 
Lägger upp en video från när jag körde en strikt muscle-up förra året. Jag ska sakta men säkert stega mig upp till riktigta muscle-ups i takt med att axel och skuldror känns bättre. Planen är att kunna göra några strikta muscle-ups i rad innan jag går över till kipping muscle-ups. Detta då det sliter så mkt på axeln när man ( i mitt fall) handlöst kastar sig ned i en djup bottenposition; impingementsymptom gör sig snabbt påminda då tyvärr.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0