Stolt över min axel!

Ja jag är stolt över min axel (det här kommer jag säkert ta tillbaka imorgon...)! Klarade att köra dips i onsdags, en för mina axlar relativt slitig övning, utan någon direkt känning alls dagarna efter. Och lätt var det också! Det oroväckande med det är att när det väl brukar börja kännas så här bra så kommer i regel alltid ett bakslag, men får försöka hålla tillbaka lite. Lätt och tro att axeln är frisk så fort en övning som brukar ge smärta fungerar bra och därmed pressa axeln för mycket!
 
Träningsöversikt för de senaste dagarna.
 
Onsdag
 
Excentriska HSPU: 4 x 5. Några kipping efteråt också men gick segt.

Dips: 5 x 5. De första 3 seten körde jag excentrisk ned och explosivt upp, de två sista "normalt". Kände att tekniken började brista.
 
Tricepspress: 3 x 10

Strikta pull-ups: 1-2-3-2-1
 
Torsdag
 
Crawlkurs ca 50 min på morgonen. Lika kul som sist! Fokus var på att försöka hitta andningen. Målet efter nästa lektion är att man ska kunna simma en längd utan att stanna upp i mitten på bassängen. Dvs antiningen ser man till att få ordning på andningen eller så får man se till att kunna hålla andan länge :) Andning vart 3:e simtag är det som gäller inledningsvis. Fick också köra lite flytövningar som jag ska försöka hinna träna lite på innan nästa gång. Skriver upp dem här så jag kommer ihåg!
  • Ligg på sidan med armen närmast botten rak och huvudet vilandes mot, motsatt hand vilande på höften. Pendla med benen för att ta sig framåt. Byt sida efter ca 1/4 av bassängen.
  • Ligg på rygg med fötterna mot den riktning man ska mot, lätt böjning i höften, armarna låsta mot kroppen. Tar sig från ena sidan till den andra genom att vispa runt med händerna i cirklar typ.
  • Ligg på mage med fötterna mot den riktnigen man ska mot. Dvs ansiktet riktat mot bassängbottnen. Tar sif framåt genom att trycka sig bort med endast armarna till hjälp. Som att man trycker vattnet ifrån sig, händerna får aldrig passera axelhöjd utan ska vara framför huvudet typ. Benen ska vara helt stilla.
  • Hemmaövning; crawla med armarna och skuldroran, rörelse även i ben och höft.
På kvällen sedan var det 3 timmar i Friskis regi. Säsongstart för mina gyminstruktioner. 
 
Hade först en instruktion med en motionär som haft Peter Jönssom som PT (håller till på Nordic) vilket var kul! Med andra ord var min motionär bekant med de flesta övningar vi gick igenom :)
 
Sedan var det premiär för TMI intro (TMI = träna med instruktör). Det gick sådär. Samkörde med Hannes men efteråt kunde vi konstatera att det inte alls fungerade att köra tillsammans då vi är alldeles för olika i vårt ledarskap. Bra att veta det i alla fall! Hoppas inte motionärerna blev alltför förvirrade bara :) 
 
Ingen direkt gymträning mer än några strikta pull-ups. Avvek dock från min vanliga stege men fick ihop några stycken i alla fall!
 
 
Avslutade kvällen på Friskis med pull-ups, har mina friskisbyxor på mig därav färgen :)
 
Fredag
 
60 min idrottsmassage. 
 
Fick konstaterat att det kanske inte är löparknä jag har ändå, utan någon irritation i en slemsäck som sitter vid knät. Osteopaten nämnde någon liknande teori. Så jag fick kontaktuppgifterna till en sjukgymnast som är specialiserad på knän och som han tyckte jag skulle gå till för att reda ut vad det är. Så det är väl nästa steg avseende knät. I och med att en slemsäcke är lite svullen blev jag tillsvidare rekommenderad vila för benen så får bli fortsatt överkroppsfokus ett tag. Hoppas bara att jag inte drar upp axeln i och med det...
 
 ------
 
I helgen ska jag försöka få till lite simning och gymträning. Och kanske en sväng förbi Sätrahallen och titta på "CrossFit SM" som går av stapeln denna helg. Jag tror det kommer gå bra för Nordics atleter!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0